Paikallisuutiset

Harvemmin nähty ryntäys elokuviin: Barbie ja Oppenheimer vetävät täysiä saleja myös Pietarsaaressa

Elokuvateattereissa on käynnissä poikkeuksellinen kuhina. Lippuluukuille ryntäystä aiheuttaa ei vain yksi, vaan kaksi hyvin erilaista elokuvaa.

Barbie-elokuva sai ennakkoon runsaasti huomiota kiitos nostalgian ja erinomaisen somekampanjan. Oppenheimer on Christopher Nolanin ohjaama elämänkerrallinen jännäri, joka kertoo ensimmäisen ydinaseen kehittämisestä toisen maailmansodan aikana. Molemmat elokuvat tulivat ensi-iltaan perjantaina 21. heinäkuuta.

Näitä kahta elokuvaa ympäröivää ilmiötä alettiin kutsumaan Barbenheimeriksi. Itseasiassa monet katsojat ovat käyneet katsomassa molemmat elokuvat peräperään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Cillian Murphy näyttelee J. Robert Oppenheimeria Christopher Nolanin ohjaamassa elokuvassa. Kuva: Melinda Sue Gordon/Universal Pictures

Kuin kaksipäinen vaaleanpunainen lohikäärme, Barbie ja Oppenheimer ovat ahmineet elokuvakävijöitä sankoin joukoin myös Suomessa. Heinäkuu on tyypillisesti elokuva-alalla kiireinen kuukausi kun kesäiset toimintaelokuvat valtaavat salit. On erittäin poikkeuksellista, että kaksi elokuvaa nauttivat näin kovaa suosiota.

– En muista, koska viimeksi olisi ollut näin suuri yleisöryntäys elokuviin, kertoo Pietarsaaren BioRexin teatterivastaava Paavo Katajamäki.

Kummatkin elokuvat herättivät teatteriedustajien huomion jo ennakkonäytöksissä ja somessa käynyt Barbenheimer-mania lupaili hyvää. Kuinka hyvin elokuvat houkuttelisivat yleisöä, oli kuitenkin vaikea ennustaa.

– Christopher Nolan on ohjaana varma. Hän ei tee huteja. Hänen elokuvansa vetävät katsojia aina. Barbienkin tiesin vetävän yleisöä mutta en osannut odottaa sen olevan näin suosittu, linjaa Katajamäki.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Barbie ja Oppenheimer ovat nauttineet täpötäysistä saleista ensi-illoista saakka Kokkolassa ja Pietarsaaressa.

– Barbiehen on tähän mennessä myyty noin 2 000 lippua. Oppenheimeriin 1 200, Katajamäki paljastaa ennen tiistain esityksiä.

– Kummatkin elokuvat tulevat ehdottomasti olemaan top 5 vuoden katsotuimmissa. Barbien avajaisviikonlopun katsojamäärät ovat sen verran suuret että ihme saa tapahtua että muu elokuva tänä vuonna avaa yhtä vahvasti.

Kokkolassa ja Pietarsaaressa on varauduttu Barbie ja Oppenheimerin maraton-katsojiin. Elokuvat esitetään niin että yhden loputtua on lyhyt odotusaika seuraavaan. Operaatio tosin vaatii vahvat jalat koska istumista tulee viisi tuntia. Kokkolassa Barbenheimer-maratoonaajia on myös bongattu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaressa ei vastaavaa ole pistetty merkille, mutta Barbie-elokuvan valloittavuus sensijaan on.

– Yksi vakiopariskunta kävi katsomassa samalla kertaa Barbien ja Oppenheimerin. Pariskunnan toinen osapuoli ei ollut kovin innoissaan saliin mennessään, mutta poistuessaan hän oli hyvin iloinen, nauraa Katajamäki.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä