Paikallisuutiset

Haku kesän näköalapaikoille on alkanut – Keskipohjanmaa ja alueen paikallislehdet etsivät innostuneita ja kunnianhimoisia kesätoimittajia ja kuvaajaa kehittymään ja kehittämään

Hilla Groupin kesätoimittajat ovat vuosien varrella päässeet suorittamaan muun muassa tällaisia työtehtäviä.
Hilla Groupin kesätoimittajat ovat vuosien varrella päässeet suorittamaan muun muassa tällaisia työtehtäviä. Kuva: Markku Jokela, Jukka Lehojärvi, Clas-Olav Slotte

Kesän parhaat paikat jaetaan nyt. Näin voi sanoa, sillä Hilla Groupin kesätyöhaku on alkanut.

Hilla Group palkkaa tulevaksi kesäksi eri toimintoihin yhteensä 35–40 kesätyöntekijää Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueille. Heistä 24 on kesätoimittajia ja -valokuvaajia.

Pohjanmaalla kesätoimittajia palkkaavat Keskipohjanmaa, Kokkola-lehti, Haapavesi-lehti, Pietarsaaren Sanomat, Kalajokiseutu, Lestijoki, Nivala-lehti, Perhonjokilaakso, Selänne sekä Kalajokilaakso ja Kalajaska.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskipohjanmaahan haetaan kesäksi myös urheilutoimittajaa ja valokuvaajaa.

– Meille palkataan pääasiassa nuoria alan opiskelijoita, mutta joskus myös kotiseudulla kesää viettäviä konkareita. On tärkeää, että jokainen kesäihminen saa turvallisen ja laadukkaan kesätyöpaikan, jossa valmennetaan sekä kesän työtehtäviin että alalle ylipäätään, sisältöjohtaja, Keskipohjanmaan päätoimittajaTiina Ojutkangas sanoo.

Hilla Groupin henkilöstöpäällikköMiia Nurmela haluaa nähdä kesällä kivoja uusia työkavereita, sillä kesäväki tuo aina piristysruiskeensa työyhteisön.

– Toimituksiin haetaan innostuneita tyyppejä, joilla on omaa näkemystä mediasta. Yhteistyökyky, sosiaaliset taidot ja idearikkaus ovat myös tervetulleita. Vaadimme ajokorttia kesätoimittajilta juttukeikkojen vuoksi, Nurmela kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tiina Ojutkankaan filosofia on, että kesätöihin palkataan joka vuosi sekä aiempaa kokemusta omaavaa väkeä että myös ensikertalaisia.

Hän korostaa, että Hilla Groupilla on mediatalona oma vastuunsa olla mahdollistamassa nuorille toimittajille ensimmäisiä alan työpaikkoja.

– Arvostan itse todella paljon sellaista asennetta, että töissä halutaan kehittyä ja kehittää. Aktiivinen meininki, jossa innostus ja kunnianhimo yhdistyvät. Mielellään myös me opimme kesätyöntekijöiltä, Tiina Ojutkangas alleviivaa.

Kesätyöntekijöiltä sisältöjohtaja odottaa, että jokaisella on valmiudet tehdä videoita, julkaista sosiaalisessa mediassa ja tehdä lisäksi juttuja myös kirjoittamalla. Hyvä yleissivistys ja alan perustiedot ovat välttämätön lähtökohta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hänen mukaansa monet entiset kesätoimittajat ovat kehuneet ennen kaikkea toimituksen ilmapiiriä – ja vilkasta huonoa huumoria.

Myös Miia Nurmela suitsuttaa työyhteisöä.

– Tarjoamme loistavan mahdollisuuden päästä osaksi suurta mediaperhettä, osaksi innostunutta työyhteisöä. Meillä on tekemisen meininkiä ja yhtään liikaa kehumatta, mahtavat työkaverit.

Maakuntalehden lisäksi kesätoimittajia haetaan paikallis- ja kaupunkilehtiin. Kalajokiseudun päätoimittajaAnnika Tiitto lupaa, että paikallislehdessä pääsee toteuttamaan itseään: kaikki ideat otetaan vastaan ja uutta kokeillaan rohkeasti.

– Työ paikallislehdessä on joustavaa, ihmisläheistä ja erittäin monipuolista. Paikallislehdessä pääsee tekemään uutisia, tapaamaan mielenkiintoisia henkilöitä ja vierailemaan erilaisissa tapahtumissa. On urheilua, reportaaseja, kulttuuria, henkilöjuttuja, kolumneja, somea, taittoa, videoita, valokuvaamista ja livelähetyksiä, Tiitto luettelee.

Paikallislehdessä jokainen päivä on Tiiton mukaan erilainen. Keikat yllättävät ja antavat ja opettavat paljon.

– Ja mikä parasta: sisältöjä tehdään paikallisille ihmisille, joten ne ovat alueellaan erittäin tärkeitä ja luettuja. Jos haaveilee työstä media-alalla, paikallislehti on erittäin hyvä ja arvostettu ponnahduslauta kohti uusia haasteita.

Kalajokiseutuun etsitään idearikasta, luotettavaa, yhteistyökykyistä, täsmällistä ja tunnollista kesätoimittajaa, joka on valmis oppimaan uutta. Päätoimittajan mukaan työtä tehdään tosissaan, mutta rennolla otteella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä