Paikallisuutiset

Hakalehdon vanhusten hoivakodissa Uudessakaarlepyyssä asukkailla todettu kaksi koronatartuntaa – Asiakkaita altistui virukselle viikko sitten

Arkistokuva.
Arkistokuva. Kuva: Markku Jokela

Uudessakaarlepyyssä sijaitsevan Hakalehdon tehostetun palveluasumisyksikön kahdella asukkaalla on todettu koronavirustartunnat.

Hoivakodin asiakkaita testattiin viikonloppuna, koska Hakalehdossa oleskeli koronatartunnan saanut henkilöviikko sitten tiistaina.

Tartunnan saanut oli ollut oireeton, mutta tartuttava.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto tiedottaa, että koronaa Hakalehdossa sairastavien asukkaiden tila on vakaa. Heitä hoidetaan eristyksissä omassa yksikössä.

Koko Hakalehdon henkilöstö ja sen asiakkaat testataan tänään tiistaina. Kaikki asiakkaat sekä osa henkilökunnasta asetetaan karanteeniin 5. helmikuuta asti.

Hakalehdossa on vierailukielto, joka on voimassa koko karanteeniajan, kertoo tartuntatautilääkäriJohanna Gripenberg.

– Vaikka Pohjanmaan alueella koronatartuntatilanne on ollut hyvin huolestuttava, olemme näin pitkään säästyneet siltä, että palvelukoteihin ei ole virus päässyt. Nyt on valitettavasti näin käynyt, että tartuntoja ikäihmisillä on. Olemme tehostaneet ja käyneet läpi hygienia- ja muita varotoimenpidekäytäntöjä. Ilman muuta ihanteellisin tilanne olisi se, että tartunnan saaneilla olisi kokonaan omat hoitajat. Mutta se on näillä resursseilla mahdoton toteuttaa. Muutoin hygieniataso on nostettu korkealle ja kaikki ikäihmiset ovat omissa huoneissaan, kertoo Gripenberg.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lue myös:Korona-altistuminen Hakalehdon asumisyksikössä Uudessakaarlepyyssä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä