Urheilu

Haka ratkaisi virheistä – Oma maali ja karkea pallonmenetys koituivat Jaron kohtaloksi Ykkösen ottelussa

Anthony Olusanya (vas.) nosti punapaitaisen Jaron hyökkäystä Hakan maalille, mutta tulos jäi vajaaksi.
Anthony Olusanya (vas.) nosti punapaitaisen Jaron hyökkäystä Hakan maalille, mutta tulos jäi vajaaksi. Kuva: Jonas Brunnström

Juha Savela

Tehotonta pallonhallintaa, halutonta pelaamista ja päälle pari kardinaalimunausta.

Siinä lyhyesti resepti, joka tuotti keskiviikkona Jarolle 0–2 (0–1)-kotitappion ja viiden pelin pisteputken katkeamisen. Vielä pitempi putki katkesi valkeakoskisilta: Hakan valmentaja Keith Armstrong muisteli, että Haka oli voittanut Pietarsaaressa viimeksi seitsemän vuotta sitten.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Harvinaisen voittonsa Haka sai harvinaisen helposti, kun vieraiden molemmissa osumissa Jaro avusti isosti.

Viime päivät Kotkan käsimaalinsa vuoksi esillä ollut Jaron pakki Kareem Moses puski tällä kertaa kiistatta pallon päällään maaliin. Jaron harmiksi pallo painui omaan verkkoon. Vieraiden pienen prässin päätteeksi Hakan laitapakki lähetti keskityksen Jaron maalille, jossa Moses yksin päivysti – ja puski omiin.

– Ei löydy mitään tekosyitä. Sen verran itsekin olen puolustuksessa pelannut, että yleensä tuolta paikalta pusketaan toiseen suuntaan, kuittasi Jaron valmentaja Tomi Kärkkäinen puolustajan virheen.

Toisella puoliajalla Jaro yritti takaa-ajoa, mutta nopeasti kolisi jälleen omissa. 54. minuutilla Kazuki Takahashi hukkasi pallon oman maalin edessä John Fagerströmille, joka pääsi vapaasti laukomaan Hakan 0–2-osuman.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Osuma vei Jarolta ilmat pihalle. Takaa-ajo jäi kovin näennäiseksi. Pari läheltä piti -tilannetta syntyi Hakan maalille, mutta vastaavasti vieraatkin pääsivät vastahyökkäyksiin. Hakan kolmas maalikin oli lähellä, kun Antto Hilska laukoi tolppaan.

– Pelisuunnitelmamme toimi täydellisesti. Prässäsimme vain silloin, kun siihen oli tilaisuus. Emme voi tehdä sitä koko ajan. Tiesimme myös, että Jarolta puuttuu puolustuksesta avainpelaajia. Siihen päätimme iskeä, Hakan Armstrong totesi sen verran tyytyväisenä, että lupasi pelaajilleen vapaan aatonaaton.

Jaron puolustuksessa tosiaan näkyi Pavle Milosavljevicin, Johan Brunellin ja Toni Takamäen poissaolot. Avauksia ylöspäin ei juuri saatu aikaiseksi.

Monet kerrat pallo pyöri Thomas Kulan, Kareem Mosesin ja maalivahti Emil Öhbergin alakolmiossa oman rankkarialueen viivalla. Tähän pallotteluun Haka prässinsä aika ajoin iski ja sen seurauksena syntyi myös avausmaali 13. minuutilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hyökkäyssuuntaan Jaron panos jäi laihaksi. Ratkaisuja haettiin Seth Paintsilin kautta vasemalta laidalta. Yksi ulkotolppa ja pari varoitusta vastustajalle jäivät tästäkin näkyvimmäksi anniksi. Liian usein Paintsilkin menetti pallon ennen ratkaisevaa syöttöä maalipaikkaan.

– Tarkoitus oli enemmän pelata keskustaan (Sasa) Jovovicille, jotta laitaankin olisi sen jälkeen tilaa tullut. Nyt siihen ei jostain syystä pystytty. Esityksestä paistoi haluttomuutta läpi. Monta peliä olemme pelanneet tiiviiseen ottelutahtiin hyvällä intensiteetillä, näkyikö se sitten väsymyksenä myös pääkopassa, Kärkkäinen mietti.

Voi olla, mutta nyt tuli ohi peli ja pisteet meni.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä