Paikallisuutiset

Golffarit juhlivat tasavuosia

Palokunnantalolla avataan kesäpub

Pietarsaari

Pietarsaaren Golf avaa Jaakon Päivien loppuviikon illoiksi pubin Palokunnantalon edustalla - sateen sattuessa pöydät siirretään toki sisälle, entiseen paloautotalliin.

PuheenjohtajaAnders Sandlin kertoo, että yhdistys on juhlinut 40 -vuotista taivaltaan pitkin vuotta erilaisten tapahtumien muodossa. Synttärijuhlaa vietettiin lauantaina Palokunnantalolla. Silloin satoi, mutta juhla oli katettu sisälle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Oli mukava katsella, kun ulkopuolella satoi.

Pietarsaaren Golf voi viitata sekä yhdistykseen että samannimiseen osakeyhtiöön. Yhdistys vastaa jäsentoiminnasta. Se järjestää kilpailut, juniori-, seniori ja naistoiminnan, aloittelijakurssit ja -koulutukset.

Osakeyhtiö hoitaa kahvilatoiminnan, caddiemasterin ja vastaa kentän hoidosta. Pub Brankis on yhteistyön tulosta.

– Yhtiön kautta järjestyi anniskelulupa, yhdistys järjesti talkooväen. Saamme tarjoilla ulkona 300 vieraalle, sisälle mahtuu tarpeen vaatiessa 200 henkilöä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vielä keskiviikkona on Pietarsaaren Näyttämöllä esitys Palokunnantalon salissa, mutta Anders Sandlinin mukaan pubista ei aiheudu häiriötä teatterille.

– Päin vastoin, väliajalla yleisö voi nauttia virvokkeita.

Puheenjohtajan mielestä Pietarsaaren Golfilla menee juhlavuotena hyvin.

– Alkeiskursseilla on käynyt yli 50 uutta jäsentä ja monissa alkuvuoden kilpailuissa on ollut toista sataa osanottajaa. Jäsenmäärä on noin 430, mikä sinänsä riittää. Pelimaksun maksajia saisi kyllä olla enemmän. Pirilön kenttä on loistokunnossa. Paikoitellen ruoho on tosin päässyt kuivumaan, mutta tärkeimmillä paikoilla eli greeneillä on sprinklerit.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jaakon Päivien ajaksi golf-yhdistys on tuonut Runebergin puistikkoon puistogolf -taulun. Se saatiin lainaksi Suomen Golf -liitolta.

– Olemme myös anoneet ja saaneet Draivia -pakkauksia. Jaamme sellaiset Pietarsaaren alakouluihin.

Draivia on pussi, jossa on muutama maila ja pallo sekä oheistarvikkeita. Draivia kouluun! -ohjelma tuo golfin ”lasten näköisenä" liikuntatunneille. Suomen Golfliiton suunnittelema ja yhdessä pilottikoulujen opettajien kanssa jalostama ohjelma sisältää valmiit tuntisuunnitelmat videoituine ohjelmineen ja välinebägin koulujen opettajien käyttöön. Draivia voidaan toteuttaa Liikuntasalissa tai koulun pihalla.

Heimo Riihimäki

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä