Paikallisuutiset

Frankin maalaamolle nousee halli paraatipaikalle Edsevöhön

Franks Måleri -yrityksen perustajaomistaja Frank Södö uuden hallin rakennustyömaalla Pedersören Edsevössä. Muuttovalmista on suunnitelmien mukaan ensi syksynä. Kuva: Pirkko Högkulla

Franks Måleri keskittää uusiin tiloihin veneet ja teollisuusprojektit, Ala-Ähtävälle jäävät autot.

Edsevön kauppa- ja teollisuusalue Pedersöressä kasvaa uudella yrityksellä kun Franks Måleri rakentaa sinne parhaillaan uutta hallia. Noin 2 300 neliön halli nousee paraatipaikalle, kasitien ja kantatie 68:n risteysalueelle. Muuttovalmista on suunnitelmien mukaan ensi syksynä.

– Tämä tontti on erinomainen paitsi näkyvyyden myös logistiikan puolesta. Matka Pietarsaareen puolittuu eikä isoja veneitä tarvitse kuljettaa enää kapeaa kylätietä pitkin, kiittelee Frank Södö, Franks Måleri -yrityksen perustaja ja omistaja.

”Matka Pietarsaareen puolittuu eikä isoja veneitä tarvitse kuljettaa enää kapeaa kylätietä pitkin”.

Räätälöidyt tilat mahdollistavat isommat työt, käytännössä isompien veneiden sekä erilaisten, suurien komponenttien maalaus- ja pintakäsittelyn teollisuuteen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kattokorkeus hallissa on 10 metriä, pituutta löytyy 53 metriä, leveyttä 35 metriä ja oviaukko on 11,5-metrinen. Maalauskammioita tulee useampi. Isoin on 22 metriä pitkä, 10 metriä leveä 9,5 metrisellä oviaukolla ja 5,5 metrin kattokorkeudella.

– Käytännössä Edsevöhön keskitetään jatkossa veneet ja teollisuusprojektit, Ala-Ähtävälle autot, Södö kertoo.

Ala-Ähtävällä kylätien varrella Franks Målerilla on 1 700 neliön halli, jota on lisärakennettu kolmeen otteeseen.

Päälle kahdessakymmenessä vuodessa yritys on kasvanut pienestä verstaasta Frank Södön lisäksi 16 työntekijää työllistäväksi firmaksi, joka pyörittää noin 2 miljoonan euron liikevaihtoa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kasvu on ollut tasaista ja varmaa.

Vuonna 2001 toimintansa aloittanut automaalaamo ja -korjaamo erikoistui alkutaipaleella autojen maalauksen ja pintakäsittelyn lisäksi autovahinkojen korjaamiseen, autohuoltoon, renkaiden vaihtoon, tuulilasikorjauksiin ja hinauspalveluun.

– Pian mukaan tuli muuta teollisuusmaalausta sekä alihankintana pieniä osia veneteollisuuteen, sitten isompia komponentteja ja lopulta kokonaisia veneitä. Koko toimintaa ajatellen veneet ovat ajaneet autojen ohi.

Isoimmat veneet on tähän asti käyty maalaamassa asiakkaan tiloissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Nyt ajatuksena on, että yhä enemmän voidaan maalata omissa tiloissamme, jotka ovat vaativaan pintakäsittelyyn alusta loppuun suunniteltu, Frank Södö kuvaa.

Lisää työvoimaa ei ole tarvetta palkata tällä hetkellä, mutta tulevaisuudessa työntekijöitä voi olla viisi enemmän, mikäli suunnitelmat toteutuvat.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä