Paikallisuutiset

Folkhälsanin leikkipuistot lopettavat Pietarsaaressa – vuosikymmeniä jatkunut toiminta on ollut huoltajille tärkeää ja jättänyt muistoja monille ikäluokille

Lunta oli kuin olikin tullut sen verran, että pulkka liikkui nurmikolla. Tiina Lillqvist ja Tanja Tapola sanovat toiminnan todennäköisen päättymisen olevan todella harmillista.
Lunta oli kuin olikin tullut sen verran, että pulkka liikkui nurmikolla. Tiina Lillqvist ja Tanja Tapola sanovat toiminnan todennäköisen päättymisen olevan todella harmillista. Kuva: Kristian Sundqvist

Kristian Sundqvist

Folkhälsan-järjestön leikkipuistot ovat pitkään olleet osa pietarsaarelaisten lapsiperheiden palvelutarjontaa.

Lapsen on voinut varsin nimellistä korvausta vastaan jättää joksikin aikaa luotettavaan ja ammattimaiseen hoitoon leikkipuistoihin, jotka kaiken lisäksi ovat sijainneet kauniissa sekä historiallisissa ympäristöissä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Muistan, kuinka itse olin pikkuisena Satamakadun puistossa, muisteli puistotätiTiina Lillqvist tiistaina kaupunginmuseon kupeessa sijaitsevassa leikkipuistoparatiisissa.

Nyt näyttää siltä, että tuo idylli turvallisine puistotäteineen - termi ei liene koskaan ollut virallisessa käytössä, mutta kertoo valtavalle liudalle entisiä lapsia keistä on kyse - alkaa olla tiensä päässä. Folkhälsanin Pietarsaaren leikkipuistojen Facebook-sivulla kerrotaan, että järjestön Pietarsaaren paikallisosaston hallitus on päättänyt lopettaa leikkipuistojen toiminnan pysyvästi.

– Joulukuun 23. päivä tämänhetkisen tiedon mukaan kai loppuisi kuten sivullakin kerrotaan, tarkensi Lillqvistin kanssa lapsista huolehtimassa ollutTanja Tapola.

Lillqvist ja Tapola kertovat vanhemmilla kuulemma olevan jonkinlaisia suunnitelmia, miten toimintaa voisi ehkä jatkaa. Kyse on rahasta, koska puistomaksut kattavat vain murto-osan toiminnan kuluista. Maksu on 3,50 euroa kerralta tai 35 euroa kuukaudessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jos vaikka tulisi joku sponsori, Lillqvist ja Tapola pohtivat.

Toiminnan todennäköistä loppumista he surkuttelevat huoltajien ja lasten puolesta.

– Tosi harmi, tämä on monille tärkeä juttu.

Tiistaina oli Pietarsaareen satanut ensilumi ja museon leikkipuistossa aamupäivää viettäneet lapset pääsivät pulkkailemaan. Ilon ja innon määrä katsellessa saattoi hiipiä mieleen, että jotain tärkeää Pietarsaaresta todellakin häviää, jos tämä toiminta loppuu.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä