Paikallisuutiset

Fantasia ja Bag of Music pääsiäisenä yhteiskeikalla Schauman-salissa

Pietarsaarelaiset veteraaniprogebändi Fantasia ja huomattavasti uudempi tulokas, pääasiassa folkrockia soittava Bag of Music esiintyvät yhteiskonsertissa Pietarsaaren Schauman-salissa pääsiäislauantaina 8. huhtikuuta.

Fantasian perustamisesta on ehtinyt kulua jo puolisen vuosisataa. Tuolloin mukana yhtyeessä oli myös basisti Markku Lönngren, joka nykyään musisoi Bag of Musicissa.

– Vuonna 1972 oli tarkoitus, että Fantasian repertuaari olisi folkrockia ja vähän progea. Markkinoimmekin itseämme folkrock-yhtyeenä, Fantasian kitaristi-laulaja Hannu Lindblom kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuten nuorille bändeille usein käy, jäsenet saattavat tahtoa vähän eri laduille. Lönngren diggasi folkia, muut kallistuivat progeen päin, ja tiet erosivat.

Kuvassa Bag of Music -yhtyeestä vas. Johanna Lönngren, Markku Lönngren ja Sven Wannäs sekä Fantasia-yhtyeestä Göran Fellman, Thomas Lindström ja Hannu Lindblom. Wannäs soittaa molemmissa bändeissä. Kuva: Pentti Höri

Bag of Music sai alkunsa vuonna 2021.

– Täytin 70 vuotta, ja sen kunniaksi teimme ep-levyn, jossa oli neljä kappaletta kansanmusiikkipohjaista rockia. Ajattelimme, että perustetaan saman tien livebändi, Lönngren sanoo.

Yhtyeen kokoonpano on hieman elänyt. Levylle tuli instrumentaalimusiikkia, mutta sittemmin mukaan on liittynyt myös laulaja-kitaristi Daniel Ainasoja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Esitämme suomalaista ja suomenruotsalaista kansanmusiikkia, mutta rokkitatsilla, ei ihan polkkana.

Markun tytär Johanna Lönngren on yhtyeen toinen viulisti.

– Kappaleet menevät vähän Kebnekajse- ja Karelia-bändien suuntaan. Mukana on musiikkia 1960-70-luvuilta, hän kuvailee.

Fantasialle keikka on ensimmäinen jälkeen koronan. Viimeksi yhtye esiintyi Oulussa joulukuussa 2019. Pietarsaaren jälkeen Fantasiaa nähdään Tampereen Telakalla 4. toukokuuta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hannu Lindblomin mukaan yhtyeen soundissa ja tavassa tehdä asioita ei ole muuttunut oikeastaan mikään 51 vuoteen.

– Olemme ankkuroituneet niin sanottuun 70-luvun progeen. Se ei ole mitään hirvittävän vaikeaa musaa, aika normirockia. Mukana on pikkuisen sellaista elementtiä, että biisi ei kulje ihan samanlaisena loppuun asti.

Fakta

Fantasia & Bag of Music

Yhtyeet esiintyvät Pietarsaaren Schauman-salissa 8. huhtikuuta klo 19.

Fantasia: Hannu Lindblom kitara, laulu; Thomas Lindström rummut; Hannu Pirttimaa basso; Göran Fellman kitara; Sven Wannäs kosketinsoittimet.

Bag of Music: Daniel Ainasoja kitara, laulu; Johanna Lönngren viulu; Susanna Halden viulu; Robin Käldström huilu; Sven Wannäs kosketinsoittimet, harmonikka; Markku Lönngren basso; Jan Stenhäll rummut.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä