Paikallisuutiset

Fäbodan vaunuille jatkoaikaa: tilanne halutaan rauhoittaa uuden asemakaavan laatimisen ajaksi

Fäboda halutaan säilyttää mahdollisimman pitkälle luonnontilassa, mutta sen kävijäpalveluja toivotaan kehitettävän. Asuntovaunualueen roolia tarkastellaan asemakaavan muutostyössä.
Fäboda halutaan säilyttää mahdollisimman pitkälle luonnontilassa, mutta sen kävijäpalveluja toivotaan kehitettävän. Asuntovaunualueen roolia tarkastellaan asemakaavan muutostyössä. Kuva: Arkisto / Jemina Sandberg

Pietarsaaren tekninen lautakunta palautti kaupungingeodeetti Viljam Knifin laatiman ehdotuksen Fäbodan asuntovaunualueen lakkauttamisesta talven aikana. Lautakunta oli päätöksessään yksimielinen.

Kovaa kritiikkiä Fäbodan vaunuyhdistykseltä saanutta esitystä pohditaan tästä eteenpäin työryhmässä, jota vetää kaupunkikehitysjohtajaMika Hakosalo.

– Lautakunnassa nähtiin, että asian kanssa pitää istua uudestaan alas. Otan nyt vetovastuun, ja katsomme asiaa vähän laajemmin myös kaupunkikehityksen näkökulmasta, Hakosalo toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hänen mukaansa pieneen työryhmään tulee poliittisten päättäjien ja viranhaltijajäsenten lisäksi myös vaunuyhdistyksen edustus.

"Teemme välivaiheratkaisun useammaksi vuodeksi, mutta erittäin tarkasti määriteltynä, miten sinä aikana toimitaan jos siellä ollaan asuntovaunun kanssa." Mika Hakosalo Kaupunkikehitysjohtaja

– Valmistelussa on paljon asioita, joihin täytyy löytää ratkaisu. Teemme tässä nyt korjausliikkeen, mutta sovimme siitä pienessä ryhmässä yhdessä.

Hakosalon mukaan nyt haetaan ratkaisua, joka kattaa saman ajanjakson, kuin mitä Fäbodan alueen asemakaavan uudistaminen vie. Tällöin puhutaan useamman vuoden mittaisesta ajasta.

– Asemakaavatyössä saadaan selkeys sille, miten aluetta jatkossa käytetään. Haluan myös kaavaprosessiin työrauhan, Mika Hakosalo sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muun muassa Fäbodan tulevaisuutta pohtinut, vapaa-ajanpalvelujen kehittämiseen keskittynyt työryhmä päätyi taannoin esittämään, että Fäbodan aluetta kehitetään pienimuotoisesti ja luonnon ehdoilla.

Työryhmä haluaa kehittää varovaisesti jo olemassa olevia palveluja kuten wc-tiloja ja viitoitusta sekä lisätä grilli- ja taukopaikkoja. Rannoille ja Samettimetsään ei haluta rakennettavan mitään.

Asuntovaunualueen työryhmä haluaa säilyttää toistaiseksi, mutta sinne esitetään lisättäväksi kävijöille tarkoitettuja lyhytaikaispaikkoja.

Kahvituvan ja Miettisen huvilan väliseen metsikköön voisi työryhmän mukaan rakentaa frisbeegolfradan tai uusia polkuja. Myös vierasvenelaituri kuuluu ryhmän visioihin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupunkikehitysjohtaja Mika Hakosalo pitää hyvin epätodennäköisenä, että vaunuilijat joutuisivat lähtemään Fäbodasta lyhyellä varoitusajalla. Sääntöjä tullaan kuitenkin selkiyttämään.

– Teemme välivaiheratkaisun useammaksi vuodeksi, mutta erittäin tarkasti määriteltynä, miten sinä aikana toimitaan jos siellä ollaan asuntovaunun kanssa.

Samassa yhteydessä määritellään vastuut ja asuntovaunuyhdistyksen rooli. Tähän saakka Pietarsaaren kaupunki on hoitanut paikkojen vuokrauksen, mitä virkakunnassa ei pidetä kovin järkevänä menettelytapana.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä