Paikallisuutiset

Fäbodan matkaparkista tuli heti suosittu: 400 yöpymistä viime kesänä

Karavaanimatkailijat löysivät sangen hyvin Fäbodaan viime kesänä. Kuvituskuva. Kuva: Antero Komulainen

Pietarsaaren kaupunki ja Fäbodan matkailuvaunuyhdistys tekivät keväällä sopimuksen, jolla haluttiin kokeilla matkaparkin avaamista Pikkuhiekan pysäköintialueelle.

Sopimuksen mukaan yhdistys hoitaisi paikkojen vuokrauksen ulkopuolisille karavaanimatkailijoille. Pysäköintipaikalle järjestettiin kuusi sähköpaikkaa ja kuusi sähkötöntä leiriytymispaikkaa.

Alue saatiin käyttöön kesäkuussa, ja siitä tuli heti suosittu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kesän aikana kirjattiin 400 yöpymistä, eli kokeilu oli aikamoinen menestys, Pietarsaaren kaupunkikehitysjohtaja Mika Hakosalo sanoo.

Keskimäärin vuorokautta kohti paikoista oli varattu seitsemän kappaletta.

– Moni sellainen, joka oli tehnyt varauksen yhdeksi yöksi, päätti jatkaa vielä seuraavankin yön samassa paikassa. Yöpyjiltä on tullut erittäin hyvää palautetta, Hakosalo kertoo.

Alueen vessoja on kehuttu, samoin ympäristöä ja luontoa. Ovatpa jotkut matkailijat pitäneet Fäbodaa yhtenä parhaista yöpymispaikoista koskaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä vahvistaa, että tarvetta lyhytaikaiselle yöpymiselle Fäbodassa on, ja lyhyt- ja pitkäaikaismajoituksen yhdistelmä on toimiva.

Fäbodan uutta asemakaavaa laaditaan parhaillaan, ja yksi teemoista on majoitusmahdollisuuksien mitoittaminen. Tähän matkaparkkikokemus tuo oman lisänsä, mikä otetaan huomioon kaavoituksessa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä