Paikallisuutiset

Evijärveläiselle Heikki Valijoelle Kotiseututyön korkein ansiomitali - ansiot paikallisessa ja maakunnallisessa kotiseututyössä erittäin merkittäviä

Evijärveläinen Heikki Valijoki on saanut Kotiseututyön ansiomitalin. Kotiseututyön ansiomitali on Kotiseutuliiton korkein tunnustuksen osoitus. Mitalin myöntäminen edellyttää saajalta maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä periaatteellisia ansioita paikallisessa kotiseututyössä. Ansiomitalin sai tänä vuonna kaikkiaan kymmenen valtakunnallisesti ansioitunutta henkilöä. Mitalit luovutettiin Valtakunnallisten kotiseutupäivien gaalassa Lappeenrannassa lauantaina 11. elokuuta.

Heikki Valijoki on tunnettu eteläpohjalainen kotiseutumies. Valijoen ansiot paikallisessa ja maakunnallisessa kotiseututyössä on katsottu erittäin merkittäviksi. Hän on ollut vuosikymmeniä mukana alueen kotiseutuyhdistyksissä, urheilu- ja nuorisoseurassa sekä moninaisessa vapaaehtoistyössä vanhusten parissa. Valijoki on yhä aktiivinen kotiseututyössä etenkin Järviseutu-seurassa ja Evijärvi-seurassa. Viime vuosina hän ollut paljon mukana myös maakunnan matkailun kehittämisessä: hän on laatinut alueelle muun muassa 100 km pitkän Tervareitti-melontareitistön ja vetänyt paikallisia kunnostus- ja kehittämishankkeita. Valijoen aloitteesta alueelle perustettiin ja avattiin Uittomieskämppä vuonna 2017, josta myös Suomen Uittomiesperinneyhdistys kiittänyt. Viimeisimmäksi Valijoki on luonut toimivan kotiseutuopetukseen liittyvän yhteistyön Evijärven eri koulujen välille.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä