Paikallisuutiset

Etelänummen joululla juhlavuosi. Koko korttelin täyttävästä tapahtumasta on tullut kahdessakymmenessä vuodessa perinne, joka kerää vuosittain tuhansittain kävijöitä.

Sää on Etelänummen joulussa vaihteleva, mutta itse tapahtuman konsepti on pysynyt samana kaksikymmentä vuotta.
Sää on Etelänummen joulussa vaihteleva, mutta itse tapahtuman konsepti on pysynyt samana kaksikymmentä vuotta. Kuva: Arkisto/Markku Jokela

Pietarsaari

Perinteistä Joulu Etelänummella -tapahtumaa vietetään tulevana lauantaina 14. joulukuuta kello 10-15. Vuosituhannen vaihtumisen myötä, vuonna 2000 aloitettu tapahtuma on kasvanut perinteeksi, joka kerää vuosittain jopa tuhansittain kävijöitä koko Etelänummen kortteliin.

– Tänä vuonna Joulu Etelänummella järjestetään kahdennenkymmennen kerran. Aloitimme pienestä eikä ensimmäisillä kerroilla juuri ollut väentungosta. Tapahtuma on kuitenkin kasvanut moninkertaiseksi niin kävijöiden kuin myyjien osalta. Hyväksi havaittu konsepti on pidetty samana. Haluamme edelleen tarjota myös vaihtoehtoisen tapaamispaikan kiireisinä jouluviikkoina, ilman ostopakkoa ja kiirettä, kuvaa musiikkikahvila After Eightin toiminnanjohtajaMecki Andersson.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Juhlavuoden kunniaksi ei ole luvassa erityistä ohjelmaa.

– Itse tapahtuma on juhla. Halutessaan voi vaan tulla kävelemään soihtujen loisteessa ja kurkistaa kortteleiden sisäpihoille.

After Eightin sisäpihalla on 70-90 myyjää. Tarjolla on perinteisiä käsitöitä, joulutuotteita laidasta laitaan, designia, taideteoksia. Kahvilan sisällä tarjotaan riisipuuroa kinkkuvoileipien kera; keittiötiimi valmistaa tapahtumaan 300 litraa riisipuuroa.

Museolla voi käydä muistelemassa menneitä jouluaikoja väentuvassa ja tunnelmoida 1950 maalaiskaupan hengessä. Takilakamarissa on mahdollisuus istahtaa nauttimaan glögiä ja pipareita. Museokauppa pitää ovensa auki ja tontut ovat perinteiseen tapaan piiloutuneet Malmin taloon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Korttelissa myös mm. Lundagården ja sisustusliike Legera pitävät ovensa avoinna.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä