Paikallisuutiset

Etätyö- ja maskisuositukset jatkuvat Pohjanmaalla helmikuun loppuun – Aikuisten ryhmäharrastustoimintaa ei suositella

Kuva: Clas-Olav Slotte

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä päätti tiistain 18.1. kokouksessaan jatkaa jo ennestään voimassa olevia etätyö- ja kasvomaskisuosituksia. Suosituksia jatkettiin 28.2. saakka.

Lisäksi Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä suosittelee yhä, että aikuisten ryhmäharrastustoimintaa ei järjestetä. Ryhmä myös suosittelee edelleen, että aikuiset vähentävät oman perheen ulkopuoliset kontaktit mahdollisimman minimiin.

– Tarvitsemme nyt suosituksia ja rajoituksia, koska jäljittäminen ei tässä tilanteessa onnistu kuten ennen. Sosiaalisten kontaktien vähentäminen on rokotusten lisäksi keino, jota voimme ylläpitää sosiaali- ja terveydenhuollon kantokyvyn varmistamiseksi, sanoo Pohjanmaan hyvinvointialueen johtaja Marina Kinnunen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tilannetta arvioidaan seuraavan kerran tiistaina 25.1., kun Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä kokoontuu jälleen. Tarvittaessa ryhmä kokoontuu jo aiemmin.

Pohjanmaan koronavirustilanne jatkuu haastavana. Tartuntoja on ilmennyt runsaasti ympäri aluetta ja virukselle voi altistua tällä hetkellä missä vain. Vaikeutuneen tilanteen myötä tartunnanjäljitystä on vähennetty. Nyt suositellaan koronan kotitestejä.

Epidemiatilannetta ei enää Pohjanmaalla seurata päiväkohtaisten tartuntalukujen perusteella, vaan huomio siirtyy yhä enemmän terveydenhuollon kantokykyyn ja sairaalassa olevien potilaiden määrään.

Tiistaina sairaalahoidossa oli kaikkiaan 27 koronapotilasta, joista kolme teho- ja valvontaosastoilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhden rokoteannoksen on saanut 88,4 prosenttia Pohjanmaan yli 12-vuotiaista asukkaista, kaksi annosta 85,7 prosenttia ja kolme annosta 41,6 prosenttia.

Karanteeniohjeistuksessa Pohjanmaalla noudatetaan THL:n uusia linjauksia.

– Altistuneiden karanteenien pituus on nyt lähtökohtaisesti viisi vuorokautta, mikä koskee myös perhealtistuksia. Perhealtistuksissa siihen asti oireettomalle alkaa uusi karanteeni, jos uusi perheenjäsen sairastuu. Perhekaranteeneja lukuun ottamatta sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle on oma karanteeniohjeistus, kertoo Pohjanmaan hyvinvointialueen johtajaylilääkäri Peter Nieminen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä