Paikallisuutiset

Esperi avaa Kruunupyyhyn laitoskuntoutuspaikan erilaisista riippuvaisuuksista kärsiville. Tällaisia riippuvuuksia ovat alkoholi- tai muu päihderiippuvuus ja yhä useammin mm. peliriippuvuus.

Esperi avaa vuodenvaihteessa Kruunupyyn Sokojantielle 16-paikkaisen laitoskuntoutusyksikön riippuvaisuuksista kärsiville, joille vieroitushoito tai avokuntoutuksen palvelut eivät ole riittäviä.

Yksikössä tarjotaan lyhytaikaisia kognitiivisia hoitojaksoja erilaisista riippuvuuksista irtipääsyksi. Tällaisia riippuvuuksia ovat esimerkiksi alkoholi- tai muu päihderiippuvuus, mutta myös yhä useammin mm. peliriippuvuus. Lisäksi yksikössä tarjotaan myös perheterapiaa.

– Ventusrannan laitoskuntoutus perustuu verkostotyöhön, yhteisöhoitoon ja ryhmissä käytettävään kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan. Tavoitteenamme on asiakkaan kokonaisvaltainen tukeminen muutoksessa kohti päihde- ja peliriippuvuuksista vapaata elämäntapaa, kertoo Esperi Caren aluejohtajaKimmo Karvonen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toiminta on päihdevapaata eli päihteiden käyttö ei ole yksikössä sallittua. Yksikössä on ohjaajat paikalla ympäri vuorokauden tukemassa kuntoutuksen edistymistä. Kuntoutusjaksot ovat tyypillisesti noin neljän viikon pituisia.

Uudella kiinteistöllä korvataan Kokkolassa sijaitsevan laitoskuntoutusyksikkö Ventusrannan tilat. Nykyinen yksikkö toimii Soite –kuntayhtymän omistamissa tiloissa ja niiden vuokrasopimus päättyy tämän vuoden lopussa. Soite on ilmoittanut tarvitsevansa tilat oman toiminnan käyttöön.

Rakennustyöt alkoivat heinäkuun alussa, kiinteistö valmistuu jouluun mennessä ja vuodenvaihteessa on tarkoitus siirtää toiminta uuteen kiinteistöön. Rakennuttajana toimii Lehto Oy.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä