Paikallisuutiset

Esko Heinonen sai yleisön kiljumaan Voice of Finlandissa – ”Peli on raakaa”

Esko Heinonen eteni ääni ratkaisee -vaiheesta kaksintaisteluihin ja siitä knockout-vaiheeseen. Kuva: Saku Tiainen Kuva: Saku Tiainen

Voice of Finlandin toisessa knockout-jaksossa Arttu Wiskarin tiimiläiset kamppailivat toisiaan vastaan, ja suuri osa kilpailijoista joutui jättämään kisan.

Jaksossa nähtiin myös pietarsaarelainen Esko Heinonen, joka sai Wiskarilta kehuja ennen esitystään.

– Onhan Eskon soundi uskomaton, jotain karismaa siinä on. Sitä ei saa mistään, sitä mitä Eskolla on. Eskolla on paukkuja paljon enemmän kuin mitä hän tietää. Sen takia halusin haastaa nyt Eskoa ja halusin tuoda ihmisille nähtäväksi sen, että Esko on todella monipuolinen esiintyjä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Heinonen valotti jaksossa myös musiikki-innostuksensa alkua.

– Joskus kun kilttinä poikana menin viemään roskia, niin löysin taloyhtiön roskiksesta yläkerran naapurinpojan Landolan vanhan akustisen, johon kävin musiikkiliikkeessä laittamassa uudet kielet. Siitä se sitten lähti.

Heinonen esitti Sami Saaren kappaleen Se ei riitä.

– Silloin kun oli vielä tukka päässä ja elämä edessä, tuli kuunneltua paljon kyseistä kappaletta ajellessa 240-Volvolla yleistä pahennusta aiheuttaen. Se on vaan helkkarin kova soul-bluesbiisi, hän kuvaili.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Riittikö Heinosen esitys jatkoon?

– Sä sait Esko jotain mitä mä en oo koskaan saanut keikalla. Ja se on kiljuvia naisfaneja, Wiskari lohkaisi heti esityksen päätteeksi.

Wiskari piti fiksuna valintana vetää tässä vaiheessa kisaa svengaavampi rokkikappale, mutta hänestä Heinosen ääni ei päässyt tulkinnassa esiin koko komeudessaan.

– Mutta sekin tulee vielä tässä kisan aikana selville, mihin kaikkeen sä oot pystynyt jo tähän asti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toisen tuomarin Sannin mielestä esiintyminen ei kuulunut Heinosen parhaisiin.

– Mä oon ollut tosi fiiliksissä sun aikaisemmista vedoista, niin jäin tässä pikkaisen pakkasen puolelle vielä. En ole varma, että lähtikö tämä ihan sinne mihin olisi voinut lähteä. Toki kitarasta tulee multa aina plussapisteet kotiin, Sanni sanoi.

Wiskari halusi nähdä pietarsaarelaislaulajalta vielä lisää, ja hänet valittiin neljän jatkoon pääsevän joukkoon. Knockout-vaiheessa jo jatkoon valittuja kisaajia voidaan kuitenkin pudottaa jakson edetessä, jos tuomari muuttaa mielensä ja ottaa tilalle toisen esiintyjän.

Jakson loppuvaiheilla hämeenlinnalainen Jaromir Jokinen esitti Teräsbetonin Metallisydän-kappaleen. Wiskari vaikuttui Jokisen laulusta niin, että päätti jättää pois yhden aiemmista jatkoon valituista tehdäkseen tilaa Jokiselle.

– Parvella on mahtavia laulajia ja tyyppejä, tää on vaikea päätös. Tällä kertaa mun joukkueesta ei valitettavasti jatka matkaa liveihin Esko, kuului Wiskarin lopullinen päätös.

Esko Heinosta ei siis nähdä Voice of Finlandin livevaiheessa.

– Kaiken kaikkiaan kokemus on hyvä. Taso on äärimmäisen kova. Itsellä ei ehkä tänään ollut täydellinen suoriutuminen, siis parempi voitti. Näin se menee, peli on raakaa, Heinonen tuumasi lopuksi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä