Mielipiteet

Erkki Salmun mielipidekirjoitus: Kaupungin takaukset

Mietteitä kaupunginvaltuustossa esillä olleeseen takaus asiaan.

Nyt kun takaus Ebba Kiinteistöille myönnettiin, kaupunkikonserniin kuuluvien yhteisöjen takaussumma nousee 75 702 480 euroon. Muille kuin edellä mainituille on takauksia 2 534 632 euroa.

Tähän tulee vielä lisätä 4 900 000 euron takausvaraus Jeppis Stadion Oy:lle. Näin ollen kokonaisuus nousee jo 83 137 112 euroon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Onko tuon summan loppu 112 viitteellinen hätähuuto, kun huomioidaan, että kuluvan vuoden budjetti on vain noin 7 miljoonaa euroa suurempi ja vahvasti miinuksella.

Toki kaupunki saa tässä tapauksessa vastavakuutena kiinnityksen panttikirjoina Fastighets Ab Ebba Kiinteistö Oy:n omistamiin kiinteistöihin. Panttikirjat vastaavat nimellisarvoltaan lainatakauksen suuruutta, mutta niiden reaaliarvoahan me emme tiedä. Reaaliarvon määrittävät vasta markkinat.

Nämä kaupungin omassa hallinnassa olevat takaukset voidaan vielä katsoa kaupungin toimenkuvaan kuuluviksi, mutta nuo takaukset muille kuin kaupunkikonserniin kuuluville kohteille ei mielestä ole oikein. Niitäkin on jo tuo Jeppis Stadion Oy:lle myönnetty laina mukaan lukien noin 7,5 milj. euroa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä