Kulttuuri

Elokuvamaisesti Aasian kautta maailman ympäri

Pietarsaaren kevään konserttisarja tarjoaa monipuolista kuultavaa ja nähtävää.

Baroque Ostrobothnia sukeltaa Tukholman musiikkielämään 1600-luvulle. Kuva: Heidi Peltoniemi

Pietarsaaren konserttisarja keväällä 2024 jatkuu tiistaina 20. helmikuuta, kun Schaumansalissa tarjoillaan elokuva- ja pelimusiikkia.

Fairytale-konsertin orkesteriin kuuluu noin 70 muusikkoa Wava-opistosta, Kuula-opistosta, Mustasaaren musiikkiopistosta, Musiikkiopisto Legatosta, Yrkesakademin i Österbottenista, Yrkeshögskolan Noviasta ja sen johtajana toimii kapellimestari Marjo Riihimäki. Juontajina toimivat Wava-opiston teatterioppilaat yhdessä Alfred Backan kanssa.

Ichiban on otsikkona illalle, joka on täynnä aasialaista ruokaa, tanssia, musiikkia ja taidetta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lauantai-illan 16.3. ohjelma koostuu pohjalaisten musiikkituottajien suurimmista hiteistä Koreasta ja Japanista.

Campus Allegron musiikkikoulutuksista koostuva yhtye tarjoaa räiskyvän show'n yhdessä Dancement Dancersin ja juontaja Antti Koivukankaan kanssa.

Optiman kokkiopiskelijoiden valmistavat herkullista aasialaista streetfoodia. Taidenäyttelyssä on upeita käsin piirrettyjä hahmoja.

Queen-tribuutteja kuullaan puolestaan 6. huhtikuuta, kun Schaumansalin lavalle nousee Allegro Wind Band Campus Allegron musiikkikoulutuksien yhtyeiden ja solistien kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Baroque Ostrobothnia ja ammattikorkeakoulu Novian barokkilaulajat esittävät soitin- ja laulumusiikkia Düben-kokoelmasta sunnuntaina 28. huhtikuuta. Ilta on ristitty Stockholm Baroqueksi.

Kokoelma on yksi tärkeimmistä 1600-luvun eurooppalaisen musiikin lähteistä, ja sen monipuolisuus heijastelee Tukholman musiikkielämän kansainvälisyyttä Ruotsin suurvalta-ajalla.

Maailman ympäri matkustetaan 5. toukokuuta, kun Allegron jouset ja alueen jousimuusikot lähtevät musiikkimatkalle eri maanosien kansanlaulujen ja klassisten kappaleiden joukkoon.

Konserttisarjan kevään järjestäjät ovat Pietarsaaren Sinfonietta, Vaasa Baroque, Pietarsaaren Kulttuuritoimisto, Wava-opisto, Kuula-opisto, Mustasaaren Musiikkiopisto, Musiikkiopisto Legato, Yrkesakademin i Österbotten ja Yrkeshögskolan Novia.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä