Paikallisuutiset

Edsevön mallista tulossa tutkittua tietoa: Tutkimuksen kautta hankittava tieto on vapaasti hyödynnettävissä muidenkin kieliparikoulujen ja oppilaita aktivoivan kieltenopetusmenetelmien hyväksi.

Edsevön koulu, Edsevö skola ja Peukaloisen päiväkoti ovat käynnistämässä tutkimus- ja yhteistyöprojektia Jyväskylän sekä Helsingin yliopiston kanssa.

Pedersöre

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa kärkihankkeessa tutkitaan meneillään olevaa kielikasvatuksen kehitystyötä. Kielikasvatusta tutkitaan Edsevössä, missä saman katon alla toimivat Edsevön koulu, Edsevö skola sekä kaksikielinen päiväkoti Peukaloinen/Tummeliten.

Tutkimushankkeessa havainnoidaan kieleen ja kieliin liittyviä käytänteitä sekä toimintaa koulussa ja päiväkodissa. Havaintoja tehdään niiden opettajien toiminnasta, jotka haluavat olla mukana tutkimuksessa. Havainnointeja tehdään viikolla 44 kahtena päivänä, torstaina 31.10 ja perjantaina 1.11. Havainnoinnissa keskitytään opettajan toimintaan ja kielenkäyttöön sekä vuorovaikutukseen oppilaiden kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hankkeeseen on suunniteltu sisältyvän tutkimusyhteistyön lisäksi opiskelijatutustumisia kevääksi 2020. Hanke kokonaisuudessaan tulee antamaan tieteellistä näkökulmaa Edsevön mallia koskien ja myös sitä kautta näkyvyyttä.

Hankkeessa tutkitaan, kehitetään, laajennetaan ja jaetaan toimivia innovatiivisia kielikasvatuksen käytänteitä. Koordinoijana toimii Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitos. Mukana ovat Åbo Akademin Vaasan yksikkö sekä Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitos.

Tutkimuksen kautta hankittava tieto on vapaasti hyödynnettävissä myös muiden olemassa olevien tai suunnitteilla olevien kieliparikoulujen ja oppilaita aktivoivan kieltenopetusmenetelmien hyväksi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä