Paikallisuutiset

Edsevön koulut menivät metsään

Koulupäivä Fäbodassa kului kuin siivillä eri tehtävärasteilla pisteitä metsästäessä.

Edsevön koulun ja Edsevö skolanin väki vietti tiistain koulupäivän Fäbodan metsässä. Kuva: Pirkko Högkulla

Edsevön koulun ja Edsevö skolanin väki on viettänyt Fäbodassa tiistaipäivän monialaisen metsä-teeman merkeissä.

– Haluamme teeman myötä luoda lapsille omakohtaisen ja positiivisen suhteen luontoon, joka puolestaan luo pohjan tulevalle luonnosta välittämiselle ja luonnonsuojelulle, kuvaa Edsevön koulun rehtori Mika Järvinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ideana on, että kun oppilaat ovat yhtenä päivänä kerran kuukaudessa opiskelleet vuorotellen eri teeman mukaisesti, niin nyt koontipäivänä nämä teemat tulevat autenttisissa olosuhteissa ja kootusti.

Ellen Gröhn ja Lili Barbikik tykkäsivät metsäpäivästä. - Kivaa on, he sanoivat. Kuva: Pirkko Högkulla

Metsäpäivä alkoi vaelluksella Isoltahiekalta Pikkuhiekalle ja edelleen Fäbodan kahvituvalle, jonka terassilla saatiin kahvilanpitäjän luvalla nauttia omat eväät.

Ohjelmaan kuului useita workshoppeja ensiapupisteestä retkeilyyn ja luontotaiteeseen, kasvien ja eläinten lajituntemuksesta lintujen tarkkailuun. Lintujen tarkkailussa käytettiin Jyväskylän yliopiston kehittämää Muuttolintujen kevät -nimistä sovellusta. Sovellus tuntee tällä hetkellä 150 suomalaista lintulajia.

Retkeilypisteellä tehtävänä oli muun muassa koota retkikeitinsarja. Oppilaat saivat myös tutustua puutelttoihin, joita oli vuokrattu tapahtumaa varten.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ryhmät tai luokat vaelsivat pisteeltä toiselle aikataulun mukaisesti ja saivat pisteeltä suoritusmerkinnän.

Monialainen oppimiskokonaisuus on vuoden 2016 opetussuunnitelman myötä otettu oppimiskokonaisuus, jossa jotain asiaa tarkastellaan eri oppiaineiden ja kokonaisuuksien kautta.

– Ensi vuonna painottuu ilmastoteema, Mika Järvinen huomauttaa.

Mimmi Sillanpää, Mathilda Hjerppe, Lisa Moilanen ja Emilia Saarimaa pohtivat, että pimeällä kaikki näyttää metsässä erilaiselta ja sieltä voi kuulua kummia ääniä. Kuva: Pirkko Högkulla

Kuutosluokkalaiset Emilia Saarimaa, Mimmi Sillanpää, Mathilda Hjerppe ja Lisa Moilanen nauttivat erilaisesta koulupäivästä metsän siimeksessä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Metsässä on hiljaista ja tuoksuu hyvältä. Päiväsaikaan metsässä on kiva olla. Pimeällä kaikki näyttää metsässä erilaiselta ja sieltä voi kuulua kummia ääniä. Vähän on sitten jotenkin pelottavaa, että tulisi mörkö, tytöt pohdiskelevat yksissä tuumin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä