Paikallisuutiset

Ebba muuttaa vanhaan putkaan – Kaupungin kiinteistöyhtiö palkkaa väkeä asiakaspalveluun

Raatihuoneen kellarissa on käynnistetty 190 neliön huoneiston kunnostus. Emma Kiinteistö Oy muuttaa tiloihin keväällä.

Tällä hetkellä yhtiössä työskentelee vain kaksi henkilöä, toimitusjohtajaÅsa Björkman ja isännöitsijäKimi Blomström, mutta lisää väkeä on tulossa.

– Asiakaspalvelu ja vuokranvälitys ovat olleet ulkoistettuja Realialle, mutta tilanne muuttuu. Åsa Björkman sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme jo rekrytoineet puolitoista vuokranvälittäjää. Avaamme oman vuokrausyksikön tammikuussa 2020. Oma isännöitsijämme Kimi Blomström aloitti työt lokakuussa. Muutaman kuukauden kuluttua saamme ehkä palkatuksi asumisneuvojan, hakemus Ara:an on lähetetty.

Asumisneuvoja olisi sekä vuokranantajien että vuokralaisten tukena, neuvojaa ei palkata pelkästään Ebban asiakkaita varten. Sekä vuokralaisilla että vuokranantajilla voi olla monenlaisia huolenaiheita, asuntojen kunnosta lähtien.

– Kiinteistöjen huoltotyöt ostamme Alertelta, kuten tähänkin asti, Åsa Björkman sanoo.

Ebba Kiinteistöllä on väliaikaiset tilat tupakkatehtaan uudella puolella. Raatihuoneen kellarin remontti on vasta alkanut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– 190 neliötä kuulostaa paljolta viidelle ihmiselle, Kimi Blomström sanoo.

– Mutta kellarin rakenteen takia kaikkia neliöitä ei saada tehokkaaseen käyttöön.

Pietarsaaren vuonna 2012 hyväksytty asuntopoliittinen ohjelma alkaa olla suurin piirtein toteutettu. Esimerkiksi Jakolosan A- j C -talot on purettu, tänä vuonna saatiin Masken maan tasalle.

– Uusi asuntopoliittinen ohjelma on jo valmistumassa, Åsa Björkman kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tarkoitus on, että se saadaan kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi touko- tai kesäkuussa.

Matkan varrella on syntynyt uusia tarpeita. Pursisalmen koulukiinteistö havaittiin huonoksi ja se tyhjennettiin, tänä vuonna se purettiin.

Kielikylpykoulun piti muuttaa väliaikaisesti entiseen Kauppaoppilaitokseen ja paraikaa rakentaa Ebba koululle uutta kiinteistöä. Kaupungin uusi suurpäiväkoti on myös työn alla. Sen tieltä purettiin toinen opiskelija-asuntola Bodgärdetin kiinteistöistä.

Joulukuussa 2017 Ebba Oy osti De Gamlas Hem -kiinteistön Svenska Fruntimmerföreningeniltä ja vuokrasi sen Kårkullan kuntayhtymälle, sopimus on kaksivuotinen.

Lokakuussa avattiin entisen Maskenin tontilla yhdeksänreikäinen frisbeegolfrata. Kesäkuussa avattiin Viktor Sundin tupa uudelleen puolen vuoden remontin jälkeen

Ebba Kiinteistö Oy omistaa edelleen varsin paljon rakennuksia eri puolilla kaupunkia. Rivitaloja on Korpintiellä, Pirilöntiellä, Otto Malminkadulla, Lapinniementiellä, Radiotiellä, Porvarinmäentiellä, Viskaalintiellä, Amerikankadulla ja Pohjoisnummikadulla.

Kerrostaloja Ebba omistaa Kråkholmantiellä, Pitäjäntiellä, Ahlströminkadulla, Alholminkadulla ja Laivurinkadulla. Muista rakennuksista voi mainita Kotilinnan Mustamatintiellä ja Jaakontuvan Permontiellä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä