Paikallisuutiset

Eat Out -kampanjan parhaat palkittiin: Vuoden terassi löytyy Uudestakaarlepyystä, Cafe Donner on vuoden tulokas

Kahvila Donner & Smokeryn suosio on yllättänyt yrittäjäpariskunnan. Kuva: Anni Ågren

Pohjanmaan kauppakamari jakoi perjantaina kunniaa Kokkolan ja Pietarsaaren seudun ravintoloille osana Eat Out -kampanjaa. Vuoden viihtyisimmäksi terassiksi Kokkolan ja Pietarsaaren seudulla valittiin yksimielisesti uusikaarlepyyläinen ravintola FAF. Tuomariston arviointiin vaikuttivat paikan yleinen ulkonäkö ja viihtyisyys, ruoka ja ruokalistan sisältö, siisteys ja vastuullisuus, aukioloajat ja palvelun taso sekä tunnelma.

Eat Out-palkitut: Hanne ja Pekka Pietilä (Cafe Donner), Mike Sampert, Filip Juselius ja Henrik Backlund (Faf) ja Anna Nylund (Station 23).

Kokkolassa reilun vuoden toiminut Cafe Donner & Smokery palkittiin Vuoden tulokas -kunniamaininnalla ja vuoden asiakaspalvelija on pietarsaarelainen Anna Nylund.

Viihtyisimmän terassin valinta toteutettiin kaksivaiheisena; kesäkuun ajan verkossa pyörineenä yleisöäänestyksenä sekä tuomariston valintana. Äänestyksessä oli mukana noin 150 ravintolaa, kahvilaa ja terassia.

Eat out -kampanjan kilpailun tuomaristo vieraili kuudessa eniten ääniä saaneessa ravintolassa: Burger Village, Cafe Donner & Smokery ja Kahvila Saha Kokkolassa, FAF ja Café Tullmagasinet Uudessakaarlepyyssä, Uffes Mat & Café Purmossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eniten ääniä saaneet ravintolat kahmivat yleisöäänistä peräti kuusikymmentä prosenttia. Kaikkiaan ääniä annettiin reilu tuhat.

Vuoden tulokkaan perusteissa kerrotaan, että Cafe Donner & Smokeryn vitriinin tarjonta luo asiakkaalle luksusongelman, kuinka valita mieluisin tuote. Yrittäjä Pekka Pietilä toteaakin, että tarjontaan on panostettu tosissaan.

– Näin kesällä me myymme esimerkiksi pihtiputaalaista luomujäätelöä, se on yksi erikoisuus. Suolaisella puolella olemme huomanneet, että piirakoista pidetään. Tuotteet valitsemme sesongin mukaan ja seuraamme, mikä käy kaupaksi.

Pietilä sanoo, että kahvilan suosio on ylittänyt yrittäjäpariskunnan odotukset.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Asiakkaita on niin paljon, että olen toistaiseksi joutunut luopumaan savustamotoiminnasta, sillä käytämme sen tiloja nyt varastona. Suunnitteilla on lisätilojen rakentaminen.

Pikkujoulukauden jälkeen Donner oli kiinni, ja se avattiin maaliskuun 17. päivä. Siitä lähtien asiakkaita on riittänyt.

– Meillähän on tuossa mainio sisäänheittäjä eli Rantaraitin pyörätie. Moni manaakin, että lenkillä kulutetut kalorit tulee hankittua takaisin piipahtamalla pullantuoksuiseen kahvilaan, Pietilä nauraa.

Meripuistosta kaivattaisiin siltaa Halkokarin puolelle. Pietilä toivoo, että se toteutuu tulevaisuudessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Veneilijöiden kanssa tästä asiasta on keskusteltu, ja he ovat sitä mieltä, että sillan korkeudeksi riittäisi 4,7 metriä. Ei tuonne perälle purjeveneellä tarvitse ajaa.

Tuomaristolla on useamman vuoden kokemus pietarsaarelaisen Anna Nylundin palvelualttiista asenteesta ja tavasta kohdata kaikki vieraat tasavertaisina. Vuoden asiakaspalvelijan valinnan perusteissa todetaan, että Nylund toivottaa vieraat tervetulleeksi Station 23:een ystävällisellä ja omaa alaansa kunnioittavalla tavalla. Alan ammattilaisena hän hyödyntää tietämyksensä gastronomian ja juomien maailmasta ja luo asiakkaalle hienon kokemuksen ruoan ja viinin yhdistämisestä.

– Tämä oli yllätys, mutta hauska yllätys, nauraa Vuoden asiakaspalvelija -palkinnon vastaanottanut tarjoilija Anna Nylud.

Nylynd laskee toimineensa tarjoilijana jo yli kaksikymmentä vuotta. Ennen nykyistä työpaikkaansa hän työskenteli Pietarsaaren Kaupunginhotellissa.

– Station 23:ssa me olemme tiimi ja suunnittelemme kaiken yhdessä, hän korostaa.

Tuomariston mukaan Nylud tarjoaa yhdessä tiiminsä kanssa asiakkaalle ainutlaatuisen ravintolakokemuksen.

Nylundin kertoo, että Station 23 on vakiinnuttanut paikkansa pietarsaarelaisessa ravintolaelämässä, ja asiakkaita on riittänyt läpi vuoden.

– Enemmänkin saisi toki olla.

Palkintoaan Nylund ei ehdi juhlimaan, sillä jo illalla hän tarjoilee entisellä paloasemalla.

– Mutta ensi viikolla alkaa kesäloma.

Viihtyisimmän terassin ja ravintolan etsintä oli osa Eat Out -ravintolatapahtumaa, joka järjestettiin Kokkolan ja Pietarsaaren seudulla kuudennen kerran. Kampanja-aika oli 8.–11.6.

//päivitetty klo 10.06 lisätty kuva palkituista///

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä