Paikallisuutiset

Dennis Rönngård Laiska-Jaakoksi: ”Erinomainen lähettiläs Pietarsaarelle ja koko seudulle”

Tittelin perijä tunnetaan erityisesti ansioistaan Pietarsaaren kulttuuri- ja musiikkielämässä.

Dennis Rönngård on Laiska-Jaakko 2023. Valinta julkistettiin Pietarsaaren festivaaliviikon avajaisissa sunnuntaina illalla, juontajana toimi Antti Koivukangas. Kuva: Pirkko Högkulla

Uusi Laiska-Jaakko julkistettiin Jaakon Päivien avajaisissa sunnuntaina Koulupuiston lavalla Pietarsaaressa. Tittelin perijä on Dennis Rönngård. Hänet tunnetaan ansioistaan Pietarsaaren kulttuuri- ja musiikkielämässä.

Valinnan perustelujen mukaan Rönngård on iloinen henkilö, joka myös levittää iloa ympärilleen. Hänen ensiesiintymisensä tapahtui samalla lavalla Koulupuistossa tasan 30 vuotta sitten ja hän esitti avajaistilaisuuden juontaneen pietarsaarelaisen Antti Koivukankaan pyynnöstä saman kappaleen ”Wonderful tonight” nyt vastavalittuna Laiska-Jaakkona.

Väistyvä tittelinhaltija Peter Boström ja uusi Laiska-Jaakko 2023 Dennis Rönngård. Kuva: Pirkko Högkulla

Uusi tittelinhaltija on vuosien varrella muun muassa suunnitellut, käynnistänyt ja toteuttanut satoja konsertteja, messuja, festivaaleja sekä projekteja ja itse osallistunut niihin. Projektissaan ”Kulttuuria terveydenhuollossa” hän on keskittynyt ikäihmisten ja vammaisten henkilöiden sitouttamiseen ja aktivoimiseen erilaisten toimien avulla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Laiska Jaakko 2023 tunnetaan ansioistaan myös nuorten muusikoiden mentorina, auttajana ja tukijana. Perusteluissa Dennis Rönngårdia kiiteltiin ennen kaikkea erinomaiseksi lähettilääksi paitsi Pietarsaarelle myös koko seudulle.

Jaakon Päivien avajaisissa Koulupuiston lavalla esiintyi sunnuntai-iltana mm. JKGn 'GNISTRAn' tanssiryhmä. Kuva: Pirkko Högkulla

Väistyvä tittelinhaltija, vuoden 2022 Laiska-Jaakko, on näkyvä vaikuttaja, paikallispolitiikko, liikemies Peter Boström. Vuoden 2022 Ebba on kuvataiteilija, lastenkirjailija Tanja Aumanen. Ebba on valittu aiemmin vain vuosina 2002 (kirjailija Wava Stürmer) ja 2003 (antiikkikauppias Ulla Lehtinen).

Vuosittain pietarsaarelaiselle merkkihenkilölle myönnettävän Laiska-Jaakon tittelin esikuvana on ruotsalainen kreivi, valtionmies ja marsalkka Jakob De la Gardie.

Ebba Magnusdotter Brahe oli Jakob De la Gardien puoliso, joka miehensä kuoleman jälkeen jatkoi tämän kesken jääneitä töitä ja mm. perusti Pietarsaaren.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren festivaaliviikko 16.-23.7. avattiin Koulupuistossa sunnuntaina illalla tunnin kestäneessä tilaisuudessa pienessä sateessa. Ohjelmassa oli kaupungin puheenvuoro sekä kattaus musiikkia ja tanssia.

Ensi vuonna Jaakon päivät viettää 50-vuotisjuhlavuottaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä