Ruoka

Bangladeshista kotoisin olevat opiskelukaverit perustivat ruoankuljetuspalvelun Pietarsaareen: "Tarkoituksena on laajentaa toimintaa myös muihin kaupunkeihin "

Pietarsaaressa kotiin ruokaa tilaavien ei tarvitse enää tyytyä pelkkään pitsaan. Neljän pietarsaarelaismiehen perustama Zump aloittaa ravintolaruoan kotiinkuljetuksen ensi tiistaina.

– Aluksi sopimuksen piiriin kuuluu viisi kaupungin keskustassa sijaitsevaa ravintolaa, kertooSihabur Rahman.

Käytännössä tilaaminen tapahtuu siten, että asiakas lataa älypuhelimeensa Zumpin sovelluksen tai tekee tilauksen yrityksen nettisivulta. Mobiilisovelluksella tai verkkosivuilta asiakkaat voivat tilata ruokaa alustan kumppaniravintoloista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kotiinkuljetuksen perushinta on 3,90 euroa kolmen kilometrin säteellä keskustasta. Hinta nousee 50 sentillä, kun etäisyys nousee yli 3 kilometrin. Ruokaa toimitetaan aluksi kuuden kilometrin säteelle kaupungin keskustasta.

– Toiminta-aluetta on kuitenkin määrä laajentaa lähitulevaisuudessa aina naapurikuntiin saakka, lupaaMd Mustafa Mamun.

Ruokakuskit tuovat tilauksen asiakkaan kotiovelle autolla.

Rahman oli kehitellyt ideaa ruoankuljetuspalvelun perustamisesta jo pitkään. Viime vuonna hän vieraili ystävänsä luona Lontoossa ja tutustui sikäläisen ruokalähettipalvelun toimintamalliin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Aloin ottaa selvää, miten ruokalähettipalvelu voisi toimia Pietarsaaressa, ja mitä siihen tarvitaan. Yrityksen perustaminen yksin tuntui liian isolta askeleelta, joten pyysin muitakin mukaan, sanoo Rahman.

Rahmanin ja Mamunin lisäksi yrityksen osakkaita ovat Reza Rhaman ja Amutabh Roy. Yhdistävänä tekijänä heillä on sama kotimaa, Bangladesh, ja opinnot ammattikorkeakoulu Centriassa.

Ruoankuljetusyrityksen perustaminen sopii toimintaidealtaan nykyisiin poikkeusoloihin. Koronavirus on lisännyt ruoankuljetusyritysten kiireitä maailmalla.

– Tarkoituksena on laajentaa toimintaa myös muihin kaupunkeihin lähitulevaisuudessa, sanoo Rahman.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Omien toimitilojen hankkiminen tulee ajankohtaiseksi vuodenvaiheessa.

– Ensimmäisten viikkojen aikana emme tarvitse omia toimitiloja, sillä keskitymme organisaation kehittämiseen. Olemme varautuneet siihen, että toimintamallin hiomiseen menee oma aikansa, sanoo Rahman.

Mobiilisovellus löytyy aluksi vain ruotsin- ja englanninkielisenä versiona.

– Suomenkielinen versio tulee pian, sanoo Rhaman.

Avajaistarjouksena Zump kuljettaa ruokaa Pietarsaareen ilman kuljetusmaksua.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä