Paikallisuutiset

Balticin toimitusjohtaja miljoonakiistasta: "Ei mitään vaikutusta liiketoimintaamme."

Pentti Höri

Pietarsaaressa ja Luodossa toimivan, luksusveneitä valmistavan Baltic Yachtsin toimitusjohtaja Sam Stenberg vakuuttaa, että meneillään oleva jättimäinen korvauskiista ei vaikuta 280 henkeä työllistävän yrityksen toimintaan.

Pohjanmaan käräjäoikeuden ja Vaasan hovioikeuden päätöksillä Balticin omaisuuden takavarikko on tällä hetkellä rajattu kahteen miljoonaan euroon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Se koostuu omistuksistamme muissa yhtiöissä ja immateriaalisista oikeuksista. Takavarikko ei koske kassaa, pankkivaroja eikä saamisia, joten sillä ei ole minkäänlaista vaikutusta operatiiviseen liiketoimintaamme.

Immateriaalioikeuksia ovat esimerkiksi tekijänoikeudet sekä patentti-, malli- ja tavaramerkkioikeudet.

Balticin valmistaman S/y Hetairoksen omistaja Panamax Ltd vaatii kaikkiaan 22,7 miljoonan euron korvauksia valmistajalta vedoten veneen vikoihin ja puutteisiin. Asia on ollut kansainvälisen välimiesoikeuden käsittelyssä jo vuosia.

Osapuolet pitävät kiistan yksityiskohdat omana tietonaan. Myös Stenberg viittaa tiukkoihin vaitiolovelvollisuuksiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– En pysty kommentoimaan asiaa yhtään enempää. Meille tämä on jo vanha juttu, jonka kanssa on eletty viisi vuotta. Olemme kiistäneet vaatimukset ja niin teemme edelleen.

– Olen lopettanut arvailun siitä, milloin tämä asia saa ratkaisunsa. En usko, että tämän vuoden aikana ainakaan.

Balticilla on oikeus hakea Vaasan hovioikeuden takavarikkopäätökseen valituslupaa ensi maanantaihin saakka.

– Luultavasti sitä haetaan, mutta lopullista päätöstä asiasta ei ole tehty, Sam Stenberg kertoo perjantaina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

S/y Hetairoksen kokonaispituus on 219 jalkaa eli noin 66,7 metriä. Sitä rakennettiin neljä vuotta Balticin Luodon ja Pietarsaaren tehtailla. Alus valmistui kesällä 2011.

Se on maailman suurin hiilikuitukomposiitista valmistettu kaksimastoinen purjevene, jossa on noin 300 neliömetrin sisätilat ja yhdeksän hengen miehistö.

Aluksen työnimenä oli Panamax. Nimi juontaa juurensa siitä, että veneestä piti tulla mahdollisimman kookas, mutta sillä täytyi mastoineen kyetä purjehtimaan Panaman kanavan ylittävän sillan alta. Sillan alla on tilaa 62,5 metriä.

S/y Hetairos-purjealus palkittiin voittajana Istanbulissa järjestetyssä World Superyacht Award 2012 -gaalassa. Palkitsemisen perusteena oli Hetairoksen luoma huomattava tekninen lisäarvo purjehtivien superjahtien kehityksessä.

Veneen omistajaa tai kauppahintaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä