Paikallisuutiset

Autoilijoiden tulee varautua liukkauteen – Lämpömittari laskee öisin jo pakkasen puolelle Pohjanmaan, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan alueella

(arkistokuva) Ilmatieteen laitos antoi keskiviikkoaamulle kelivaroituksen muun muassa Pohjanmaan sekä Keski-ja Etelä-Pohjanmaan teille.
(arkistokuva) Ilmatieteen laitos antoi keskiviikkoaamulle kelivaroituksen muun muassa Pohjanmaan sekä Keski-ja Etelä-Pohjanmaan teille. Kuva: Clas-Olav Slotte

Minna Mustonen

Autoilijoiden pitää olla aamun liikenteessä erityisen skarppina. Liukkautta, kuuraa ja jäisiä tienpintoja on lähiöiksi luvattu koko maahan. Ennen liikenteeseen lähtöä kannattaa tarkistaa voimassa olevat varoitukset ja ajokeli.

Ilmatieteen laitoksen torstaina tekemän ennusteen mukaan pohjoisesta virtaa koko maahan kylmää ilmaa. Tuuli heikkenee ja sää muuttuu selkeämmäksi, joten lähiöistä on tulossa hyvin kylmiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kylmimmillään lämpötila on lännessä ja pohjoisessa -4 asteesta -8 asteeseen. Päivisin aurinko kuitenkin lämmittää ja lämpötila kohoaa +5 ja 10 asteen välille.

Ajo-olosuhteet ovat lähipäivinä pääosin normaalit ja kuivat, mutta öisin ja aamuisin voi lähinnä vesistöjen läheisyydessä sekä silloilla ja rampeissa esiintyä paikoin kuuraa ja mustaa jäätä.

– Nämä ensiliukkaat tahtovat aina yllättää autoilijat, ja juuri paikallisuuden vuoksi ne ovatkin hyvin yllättäviä. Pyrimme varoittamaan liukkaista entistä herkemmin, jotta ikäviltä onnettomuuksilta vältyttäisiin, toteaa Ilmatieteen laitoksen ylimeteorologi Henri Nyman.

Niin ikään ennakoinnista on apua, ajokelin voi tarkistaa Liikenneviraston Liikennetilanne-palvelusta, josta löytyvät muun muassa kelikamerat.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä