Paikallisuutiset

Arki Pietarsaaressa, Luodossa, Pedersöressä ja Uudessakaarlepyyssä muuttuu ainakin kolmeksi viikoksi: Yli kymmenen hengen kokoontumiset kielletään Vaasan sairaanhoitopiirin alueella

Pietarsaari kuuluu niihin kuntiin, joissa kokoontumisrajoitus on voimassa.
Pietarsaari kuuluu niihin kuntiin, joissa kokoontumisrajoitus on voimassa. Kuva: Tapio Lehtinen

Kymmenen hengen kokoontumisrajoitus astuu maanantaina voimaan Vaasan sairaanhoitopiirin alueella, tiedotettiin perjantaina. Keskipohjanmaan levikkialueen kunnista Vaasan sairaanhoitopiiriin kuuluvat Luoto, Pedersöre, Pietarsaari ja Uusikaarlepyy.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston asettama kokoontumisrajoitus on voimassa kolme viikkoa eli lokakuun loppuun asti. Aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain nojalla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kymmenen henkilöä.

Kokoontumisrajoitus johtuu Vaasan sairaanhoitopiirin pahentuneesta koronavirustilanteesta. Koronavirustapausten määrä on lähtenyt merkittävään kasvuun viime viikkoina. Alueen on todettu olevan taudin leviämisvaiheessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aluehallintovirasto toteaa päätöksessään, että kunnat voivat tiukentaa tai tarkentaa omilla päätöksillään sen tekemää päätöstä.

//9.10. kello 14.22, 16.03 Muokattu otsikkoa.

//9.10. kello 15.22 Muokattu juttua. Lisätty jutun alkuun, että kokoontumisrajoitus astuu voimaan maanantaina.

//9.10. kello 16.12 Täydennetty juttua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

//9.10. kello 17.13 Korjattu tartuntalaki tartuntatautilaiksi.

Lue myös:

Pietarsaaren kaupunginjohtajan sijainen Anne Ekstrand pitää kokoontumisrajoitusta hyvänä päätöksenä – Jaron toimitusjohtaja Fredrik Haga: "Näyttää siltä, ettei ainakaan Pietarsaaren Keskuskentällä enää tänä syksynä pelata"

Pedersören kunnanjohtaja Stefan Svenfors perjantaina Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle annetusta kymmenen hengen kokoontumisrajoituksesta: "Tämä oli melko odotettu viesti"

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä