Paikallisuutiset

Apteekki päätti verkottua – pietarsaarelainen Bothnia on nyt osa Olo -ketjua

Bothnia -apteekki on liittynyt Olo -ketjuun. Käytännössä se tarkoittaa, että apteekista saa nyt monipuolisempia palveluja kuin tähän asti, uusia palveluja apteekkiin saadaan Terveystalon kautta.

Terveystalo on yksi uuden Olo -ketjun omistajista ketjun apteekkarien ja Tamron ohella.

– Päätös liittyä Oloon oli helppo, apteekkariHelena Leikkonen sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Apteekit ovat nykymaailmassa liian pieniä yksiköitä, yhteistyö kannattaa. Bothnialla on ollut verkkopalvelua jo 10 vuotta, mutta se ei ole luonteeltaan paikallista toimintaa. Olemme valmistautuneet tähän uudistukseen vuoden verran.

Myös Pännäisten sivuapteekki on osa Oloa. Olo perustettiin parisen vuotta sitten, ketjussa on nyt viisi apteekkia.

Oloon liittymisen kunniaksi myös Bothnian toimitilat on uusittu ja niihin on lisätty vastaanottohuone etävastaanottoja tai hoitajan kanssa käytäviä keskusteluja varten.

Olon toimitusjohtajaAleksi Routama valottaa apteekkimaailman muuttumista. Kilpailu on tietysti kireää myös apteekkialalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– On syntynyt uusia apteekkeja ja päivittäistavarakaupat ovat ottaneet myyntiin itsehoitotuotteita. Katteet ovat alentuneet. Ennen kaikkea kuluttajien käyttäytyminen on muuttunut, digitalisaatio on luonut verkkokaupat. Verkkokauppaa kannattaa kehittää yhdessä sen sijaan, että jokainen apteekki hoitaisi omaansa.

Aleksi Routaman mukaan on aika laajentaa apteekkien toimenkuvaa, vaikka asiakkaat luottavat niihin edelleen.

– Olossa on kysymys ihmisten kokonaishyvinvoinnista, ei vain lääkkeiden myymisestä sairauksiin. Haemme esimerkiksi työterveyshoitajaa Pietarsaaren palvelupisteeseen.

Terveystalon palvelupisteessä asiakas pääsee lääkärin etävastaanotolle videon ja chatin välityksellä. Esimerkiksi reseptin uusiminen tai neuvojen saaminen akuuteissa terveyteen ja pikkuvaivoihin liittyvissä kysymyksissä onnistuu apteekkikäynnillä, myös ilman ajanvarausta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Talven aikana Olo-apteekki Bothnian palvelupisteen toiminnot täydentyvät sairaanhoitajan vastaanotolla sekä lääkehoidon arvioinnilla. Lääkehoidon arvioinnissa farmasian ammattilainen käy läpi asiakkaan lääkityksen, haastattelee ja etsii lääkityksen mahdollisia ongelmakohtia ja tekee tarvittaessa muutosehdotuksia hoitavalle lääkärille.

Bothia -apteekki perustettiin 106 vuotta sitten, Isollekadulle se muutti 1940 -luvulla. Helena Leikkonen on sen yhdeksäs apteekkari. Apteekki työllistää 10 henkilöä.

Terveystalolla on 260 toimipistettä yli 100 paikkakunnalla, toimipisteistä 17 on sairaaloita, joissa tehdään myös leikkauksia. Terveystalo kirjaa 5,2 miljoonaa asiakaskäyntiä vuodessa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä