Paikallisuutiset

Antiikkitavarat etsivät ostajia huutokaupassa Jaakon Päivillä vuosien tauon jälkeen

Arkistokuvassa vuodelta 2002 meklarina lukuisissa Jaakon Päivien huutokaupoissa toiminut Leo Storbacka. Kuva: PS arkisto

Kiinnostaako talonpoikainen esineistö, vanha lasi, posliini tai tekstiili? Niitä on tarjolla Wanhanajan torilla lauantaina pidettävässä antiikki- ja keräilyhuutokaupassa.

Huutokauppa palaa Pietarsaaren Jaakon Päiville ja Wanhanajan torille vuosien tauon jälkeen. Kaupunkifestivaalin yhtenä ohjelmanumerona Raatihuoneen edessä lauantaina 22. heinäkuuta pidettävässä antiikki- ja keräilyhuutokaupassa myydään talonpoikaista esineistöä, vanhaa lasia, posliinia ja muun muassa tekstiilejä.

Luotolaisen tonttumuorin ja entisen antiikkikauppiaan Eija Porkolan puolesta meklarina toimii pietarsaarelainen Mika Lehtinen.

Tonttumuorina tunnettu luotolainen Eija Porkola avasi antiikki- ja sisustusliikkeen Pietarsaaressa 2020 ja teki samalla paluun antiikkikauppiaaksi. Sittemmin liike sulki ovensa.

Suosikkitapahtuman takavuosilta on herättänyt henkiin entinen antiikkikauppias ja wanhanajan torin ”äiti” Ulla Lehtinen Pietarsaaresta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ensimmäinen huutokauppa meillä oli vuoden 1987 Jaakon Päivillä ja silloin oli Lasse Löf meklarina. Sen jälkeen pidimme huutokaupan vuosittain pitkän aikaa osuuspankin edessä alatorilla, Leo Storbackan toimiessa meklarina. Meidän viimeisestä huutokaupasta taitaa olla noin kymmenkunta vuotta, Lehtinen muistelee.

Väentungosta Jaakon Päivien wanhanajan torilla vuonna 2003. Kuva: PS arkisto

– Huutokauppa oli hyvä kokemus. Oli kivaa ja ihmiset tykkäsivät. Melkein aina oli hyvä ilmakin, välillä satoi. Silloin ihmiset ottivat sadetakit päälleen ja tavaroita peitettiin pressulla - niin kuin tehdään tarvittaessa tälläkin kertaa. Lisäksi Raatihuoneen rappusillahan on suojaista, kuuluvat suunnitelmat.

Perinteistä Jaakon Päivien huutokauppaa on Ulla Lehtisen mukaan odotettu ja häneltä on asiasta jatkuvasti kyselty.

– Olen yrittänyt tässä aiemminkin herätellä huutokappaa henkiin, mutta pitäjää on ollut vaikea saada. Nyt vihdoinkin huutokauppa toteutuu, mistä olen oikein iloinen. Tykkään kovasti, kivaa tulee, Ulla Lehtinen luottaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupattavaksi tulee vanhaa tavaraa laidasta laitaan ja pienestä suurempaan, ilman pohjahintoja.

– Myös peilejä, tuoleja, hyllyjä, joita ihmiset voivat helposti kantaa pois, Lehtinen kuvailee.

Toiveena Wanhanajan torin osalta Ulla Lehtisellä on, että ihmiset pukeutuisivat vanhan ajan vaatteisiin tapahtuman elämystä vahvistamaan ja tunnelman nostattamiseksi.

Huutokauppa alkaa kello 11.

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki huutokauppaamassa Vanhusten ystävien yhdistyksen tavaroita vuoden 2017 Jaakon Päivillä. Tavarat tekivät kauppansa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä