Paikallisuutiset

Antiikkikelloista 1950-luvun kautta talonpoikaistyyliin – Pietarsaaren Kaikkien aikojen antiikissa nähdään, mikä alalla on kulloinkin trendikästä

Kaikkien aikojen antiikki on vastannut kysyntään hankkimalla myyntiin monipuolisen valikoiman menneiden vuosikymmenten aikarautoja.
Kaikkien aikojen antiikki on vastannut kysyntään hankkimalla myyntiin monipuolisen valikoiman menneiden vuosikymmenten aikarautoja. Kuva: Kristian Sundqvist

Kaikkien aikojen antiikkia Strengberginkadun ja Loveretin kulmassa isännöiväRobert Överfors myöntää silmää räpäyttämättä, että antiikkikaupassakin on trendejä.

– Tällä hetkellä etenkin talonpoikaistyyli, se on vahvasti tulossa takaisin ja nimenomaan alkuperäisten esineiden osalta. Lisäksi 1950- ja 1960-luvut pitävät yhä pintansa.

Yllättävämpi muotivirtaus ovat kellot. Rannekellot toki ovat jo pitkään kasvattaneet suosiotaan etenkin nuorten ja nuorehkojen miesten kiinnittäessä aiempaa enemmän huomiota ulkonäköönsä, mutta nyttemmin ovat muotiin tulleet myös antiikkikellot.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaikkien aikojen antiikki on vastannut huutoon hankkimalla myyntiin monipuolisen valikoiman menneiden vuosikymmenten aikarautoja.

”Kyllä Pietarsaaressa on ihan kaikki mitä tarvitaan.” Robert Överfors

Jopa 1980-luvun digitaalikellot tekevät nyt paluuta, mutta Överfors kertoo useimpien asiakkaiden sentään etsivän jotain muuta kuin patterikelloa.

– Automaattikellot ovat suosittuja ja vedettävät toki.

Merkkejä on Kaikkien aikojen antiikinkin lasitiskin alla monenlaisia, mutta yksi tuntuu monien alaan vihkiytyneiden mielestä olevan ylitse muiden.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Omega.

Antiikkikelloja eivät hanki ainoastaan miehet.

– Naiset ostavat myös ihan korukelloja, Överfors tietää.

Antiikkialalla on koronakriisin aikaan ainakin yksi etu: tavara ei takuulla vanhene hyllyyn. Muuten Överfors myöntää poikkeuksellisten aikojen näkyvän myös heillä. Huolta on tulevan kesän suhteen, silloin kun ihmisiä yleensä liikkuu ja kauppa käy.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Merkittävä osa asiakkaistamme tulee muualta kuin Pietarsaaresta, heitä käy Etelä-Suomesta, sisämaasta ja pohjoisesta.

Pohjoisen osalta Överfors ei malta olla tekemättä makoisaa tarkennusta.

– Meillä käy hyvin paljon kokkolalaisia.

Överfors on huomannut, että monet ulkopaikkakuntalaiset ovat Pietarsaaressa eräänlaisella vanhojen tavaroiden kiertomatkalla.

– Käydään meillä ja Anahandissa ja Lundagårdissa. Ja onhan kaupungissa paljon ihan perinteisiä kirpputoreja.

Robert Överfors on ylipäätään tehnyt havainnon, joka etenkin tällaisena poikkeusaikana on musiikkia monille korville.

– Kyllä Pietarsaaressa on ihan kaikki mitä tarvitaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä