Viihde

Annika on Pietarsaaren kaupungin kulttuurituottajana unelmiensa työssä. -"Jos olisin talo, kulttuuri olisi savupiippu keskellä - ilman sitä ei ole mitään"

Musiikin ja teatterin suuri ystävä sai Pietarsaaren kaupungilta unelmiensa työpaikan; 58-vuotiasAnnika Strömberg aloitti kulttuurituottajana vuoden alussa.

Uutta pestiään hän pitää onnellisena tilaisuutena.

– Joka päivä on ollut ilo lähteä töihin kun saan tehdä työtä kulttuurin parissa, Strömberg iloitsee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kulttuuri on itselleni henkilökohtaisesti tärkeää. Jos olisin talo, kulttuuri olisi savupiippu keskellä. Ilman sitä ei ole mitään.

Ensimmäinen tulikaste on jo takana kulttuuritoimiston toimintavuoden käynnistävän Runebergin viikon myötä. Kirjallisuuspainotteisen kulttuuriviikon toteutuksessa riitti kulttuuripalvelupäällikön työparina tekemistä siihen tahtiin, ettei 60-prosentin työviikko tiistaista torstaihin riittänyt alkuunkaan.

– Nyt tilanne on normalisoitunut, Strömberg tuumii.

Kulttuuritoimisto järjestää myös Kalevan päivän, veteraanipäivän, ruotsalaisuuden päivän ja itsenäisyyspäivän juhlat. Tarjontaan kuuluu lisäksi muun muassa teatteri-, tanssi- ja musiikkiesityksiä kaikenikäisille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tällä hetkellä työn alla on teatterimatka Kokkolaan.

– Toimistotyöhön kuten rahoitushakemusten tekemiseen kaupungille menee oma aikansa, kuvailee Strömberg.

Pietarsaaren kulttuuritarjontaa hän kiittelee laaja-alaiseksi ja pohdiskelee, että olisi tärkeää saada kulttuuria vielä enemmän ihmisten arkeen, luontevaksi osaksi koulu- ja arkipäivää.

Teater Jacobin estradilta Strömberg on tuttu teatterin ystäville 2000-luvun alusta asti. Taustalta löytyy useita esiintymisiä musikaaleissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Vaikkapa osa Taikahuilu -kuorossa on säilynyt rakkaana muistona.

Seuraavan h-hetken kynnyksellä ollaan parhaillaan kun Teater Jacobin Bonde söker brud -näytelmä saa ensi-iltansa tämän viikon lauantaina vanhalla palokunnantalolla.

Teatteriharrastus alkoi aikoinaan Larsmo teaterissa.

– Musikaalit ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Pienenä kuuntelin jopa oopperaa, kevyempää sellaista. Lisäksi tykkään aarioista.

Taustaan kuuluu myös oma soololevy, 2008.

Koulutukseltaan Annika Strömberg on tradenomi suuntautumisalanaan tapahtumanhallinta. Lisäksi hän on opiskellut musiikkiterapeutiksi. Aikaisemmin hän on työskennellyt mm. sovellusasiantuntijana, toimihenkilönä, tutkimus- ja kehitysassistenttina.

Strömberg on kotoisin Luodon Eugmosta.

– Pietarsaareen muutimme 2002.

Perheeseen kuuluu avopuoliso, kaksi aikuista lasta ja kaksi lastenlasta. Vapaahetket täyttyvät teatterin lisäksi joogasta, kävelylenkeistä ja kesämökkeilystä.