Mielipiteet

Anni Teerikankaan mielipide: Pietarsaari puolustamaan vainottuja taiteilijoita

Kirjoittaja on Pietarsaaren kaupunginvaltuutettu (vihr) ja Pietarsaaren Vihreiden varapuheenjohtaja.

Pietarsaaren tulisi liittyä vainottuja kulttuurintekijöitä puolustavien kaupunkien ICORN - International Cities of Refuge -verkostoon.

Kulttuuria ja sananvapautta puolustavat kaupungit muodostavat yhdessä kansainvälisen verkoston, joka ottaa vastaan vainottuja kirjailijoita, taiteilijoita ja toimittajia. Yli 70 kaupunkia ympäri maailman kuuluu jo verkostoon, johon on liittynyt esim. Ruotsissa jo pitkä lista kaupunkeja ja kuntia; Tukholman lisäksi mm. Uumaja, Piteå ja Skellefteå. Suomalaisista kaupungeista on mukana Helsinki.

Cities of Refuge-kaupungit tarjoavat solidaarisuutta, turvapaikkaa ja kulttuurialan verkoston - mahdollisuuden elää ja jatkaa työtä. Kansainvälinen Pietarsaari suojelee kulttuuria ja sananvapauden ammattilaisia, joita vainotaan työnsä vuoksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kulttuuri on usein elävintä siellä missä kielet ja kulttuurit kohtaavat ja elävät sovussa rinta rinnan. Kansallisrunoilijan syntymäkaupunki Pietarsaari onkin ollut monessa historian taitteessa koti taiteelle ja kulttuurille. Vielä nykyäänkin Pietarsaari on kielellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti rikas kaupunki. Esimerkiksi Campus Allegro ja Yrkeshögskola Novian taidelinjat ovat kulttuurin turvasatama ja sulatusuuni, jossa eri taustoista tulevat taiteen ja kulttuurin edustajat pääsevät luomaan yhdessä uutta.

Elävä kaksikielisyys ja ystävällinen vieraanvaraisuus ovat kaupungin erityisiä vahvuuksia joita kannattaa vaalia. Vahvistetaan turvapaikan, solidaarisuuden, vieraanvaraisuuden ja sananvapauden tarinaa Pietarsaaressa!