Paikallisuutiset

Anna-Maja Henriksson Pietarsaaressa: Vaikuttaminen onnistuu parhaiten hallituksesta käsin

Vapunaattona Pietarsaaressa Runebergin patsaan lakituksen yhteydessä puhunut rkp:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson totesi, ettei hallitusneuvottelujen tilanne ole mitenkään helppo puolueelleen.

– Rkp ja perussuomalaiset ovat monissa kysymyksissä kaukana toisistaan. Osallistumisemme hallitukseen riippuu lopullisesta neuvottelutuloksesta ja siitä, miten selvästi rkp:n tavoitteet näkyvät hallitusohjelmassa. Rkp haluaa nähdä tulevaisuuteen katsovan, avoimen ja tasa-arvoisen Suomen, emmekä tingi arvoistamme. Maamme tarvitsee nyt toimintakykyisen hallituksen, joka epävakaassa globaalissa tilanteessa pystyy vastaamaan aikamme suuriin haasteisiin, Henriksson sanoi.

Hän siteerasi presidentti Tarja Halosen muutaman viikon takaista lausumaa, että pahin päivä hallituksessa on kuitenkin parempi kuin paras päivä oppositiossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jos haluaa vaikuttaa politiikassa, se onnistuu parhaiten hallituksessa, ei sen ulkopuolella.

Henriksson sanoi Pohjanmaan toimivan vahvan vientiteollisuutensa ansiosta tiennäyttäjänä muille alueille.

– Niin täällä Pietarsaaressa kuin laajemminkin seudullamme on paljon, josta voimme olla ylpeitä. Vientisuuntautunut seutumme tarvitsee jatkossakin vahvaa edunvalvontaa, ja sitäkin vaikuttamistyötä on helpompi tehdä hallituksesta kuin oppositiosta käsin, Anna-Maja Henriksson sanoi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä