Mielipiteet

Anna-Maija Lyyran mielipidekirjoitus: Väärin kohdistettuja leikkauksia

Kirjoittajan on Pietarsaaren vihreiden jäsen.

Valtuustossa jätettiin 6.5. kaksi aloitetta, joissa ehdotetaan, että Pietarsaaressa taataan toisen asteen maksuttomuus. Opetusministeri Henriksson kommentoi aloitteita mm. siten että ne ovat osa opposition masinoimaa sarjaa (PS 8.5) ja lisäksi hän toisti tuttua liturgiaa siitä, miten Suomen taloudellinen tilanne on vakava ja miten paljon on panostettu perusopetukseen jne.

Osaamme jo kaikki nuo ulkoa. Lisäksi hallitus esittää säästökohteet ainoina vaihtoehtoina. Tiedämme, että politiikassa vaihtoehtoja on.

EU-vaalit lähestyvät ja pitkä ministeriaika voi vieraannuttaa arkielämästä. Toisen asteen maksuttomuuden lopetus seuraavana vuonna, kun opiskelija on täyttänyt 18 vuotta koskettaa lukiolaisia ja ammattikoululaisia valmistumisvuoden loppuvaiheessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Anteeksi hyvä ministeri, mutta olette käsittänyt väärin nämä valtuustoaloitteet. Ne eivät ole opposition masinoimia, vaan kaikkien opiskelijoiden, heidän vanhempiensa, opettajien ja muiden läheisten huoli siitä, että opiskelijat, jotka ovat aloittaneet maksuttoman toisen asteen jätetään valmistumisvaiheessa ilman tukea.

Oletettu säästö voi osalle opiskelijoista johtaa opiskelujen keskeyttämiseen.

Valtakunnan oppositiopolitiikka on ihan muuta, kuin tavallisen kansalaisen huoli opiskelijoiden tutkinnon loppuun saattamisesta. Oletettu säästö, (jos sitä edes saadaan) on hyvin mitätön ja toimi lisää huolta ja turhaa byrokratiaa. Oletettu säästö voi osalle opiskelijoista johtaa opiskelujen keskeyttämiseen.

Oikeita leikkauskohteita tämän näpertelyn sijaan kyllä on, mutta juuri nämä kuuluvat ilmeisesti opetusministeri Henrikssonin mielestä niihin parhaimpiin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä