Paikallisuutiset

Anna Englundin ja Ville Verkkapuron esikoisromaanit ovat ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi – Finaaliin valittiin kymmenen teosta

Kokkolalaislähtöisen Anna Englundin ja pietarsaarelaislähtöisen Ville Verkkapuron esikoisromaanit ovat ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Vuoden parhaalle suomeksi kirjoitetulle esikoisteokselle myönnettävä Helsingin Sanomien palkinto jaetaan 17. marraskuuta. Palkinnon suuruus on 15 000 euroa.

Finaaliin valittiin kymmenen teosta.

Englundin esikoisromaani Lautapalttoo (Siltala) ilmestyi elokuussa. 1930-luvulle sijoittuva tarina kertoo arkkuverstaassa työskentelevästä Elenasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kirjan toinen päähenkilö on Elenan anoppi, myös arkkuverstaassa työskentelevä Manta.

– Mantan nimi tule isoisoäidiltäni, joka pyöritti isoisoisäni kanssa arkkuverstasta Ruotsalossa 30-40-luvuilla. Olen kuullut hänestä tarinoita lapsena ja ne ovat lähteneet elämään omaa elämäänsä päässäni, kertoi Englund Keskipohjanmaan ja Kokkola-lehden haastattelussakesällä.

Kirja-arvio: Kokkolalaislähtöisen Anna Englundin Lautapalttoo -romaanin maailma jää kiehtovalla tavalla mieleen – Kuoleman ja rakkauden teemat eivät tunnu kuluneilta

Kokkolalaislähtöisen Anna Englundin esikoisromaani Lautapalttoo ilmestyi elokuussa.
Kokkolalaislähtöisen Anna Englundin esikoisromaani Lautapalttoo ilmestyi elokuussa. Kuva: Maria Store

Pietarsaaresta lähtöisin oleva Ville Verkkapuro harppasi takaisin menneisyytensä ja kirjoitti esikoisromaaninsa, dokumentaarisen kirjan, joka on nimetty hänen isänsä mukaan Peteksi. Pahasti alkoholisoitunut isä kuoli epäselvissä olosuhteissa, kun Verkkapuro oli 17-vuotias.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Laitan itseäni likoon aika lailla, kerron myös omasta päihdehistoriastani, Verkkapuro kertoi Keskipohjanmaan haastattelussalokakuussa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä