Paikallisuutiset

Ammattiin opiskelijat pyörähtelevät parketilla Kpedussa - ”Toivottu tapahtuma”

Myös ammattiin opiskelijat ovat toivoneet perinteisiä tapahtumia ja vanhojen tansseja. Tässä pyörähdellään Pietarsaaren lukion vanhojentansseissa 2024. Kuva: Pirkko Högkulla

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää Kokkolan ammattikampuksella ensimmäistä kertaa ammattiin opiskelevien oman AmisGaala-tanssiaistapahtuman 8.3.

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Kokkolan ammattikampuksella järjestetään ensimmäistä kertaa AmisGaala-niminen oma tanssiaistapahtuma, joka on saanut innoituksensa lukiolaisten perinteisistä vanhojen tansseista. Tanssinäytös alkaa Kampushallissa 8.3. klo 13.00. Opiskelijoiden ohella näytöksessä esiintyy myös henkilökunnan tanssinharrastajia, ja gaala päättyy yhteiseen tanssiin yleisön kanssa, kerrotaan oppilaitoksesta tiedotteessa.

Kpedussa on runsaasti opiskelijoita myös Pietarsaaresta.

Opiskelijahuollon koordinaattori Anne Eteläaho kertoo tiedotteessa, että AmisGaalan ovat ideoineet Kpedun omat opiskelijat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ammattiin opiskelijat ovat toivoneet perinteisiä tapahtumia ja vanhojen tansseja. Monelle nuorelle lukion vanhojen tanssit ja penkkarit ovat tärkeitä tapahtumia. Tanssiaisilla haluamme luoda samanlaisia perinteitä myös ammatillisen koulutuksen opiskelijoille, Eteläaho toteaa.

Parketille tulee eri alojen toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoita. Parit ovat hioneet tanssiaskeleita tammikuun alusta lähtien liikunnanopettaja Eeva Haavisto-Kronqvistin johdolla.

– Osa tansseista on tuttuja 9-luokkalaisten ja lukiolaisten tanssiaistapahtumista, ja tansseista on tehty myös omia muunnelmia. Myös henkilökunnan tanssinharrastajat ovat valmistelleet omat esityksensä gaalaan, Haavisto-Kronqvist sanoo.

Kpedun AmisGaalan valmistelu ja käytännön toteutus ovat yhteistyön tulosta, sillä siihen osallistuu usean eri alan opiskelijoita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hiusalan opiskelijat laittavat tanssiparien hiukset kuntoon, opiskelijakunta vastaa tapahtuman markkinoinnista ja juontamisesta, media-alan opiskelijat äänentoistosta ja kuvaamisesta, liiketalouden opiskelijat koristelusta ja Kampushallin kahviosta sekä turvallisuusalan opiskelijat käytännön järjestelyistä.

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston ohella muutama muu oppilaitos eri puolilta Suomea on järjestämässä tämän kevään aikana vastaavat tanssiaiset.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä