Paikallisuutiset

Alikulun portaat jääneet hoitamatta - Siikaluodon alikulun portaiden talvikunnossapidosta kokonaan luopuminen on harkinnassa vastuukysymysten perusteella

Pirkko Högkulla

Pietarsaari

Portaat Siikaluodon alikulusta matkakeskuksen pihalle on jäänyt hoitamatta ja talvikunnossapito tekemättä. Askelmia peitti vielä torstaina keskipäivän jälkeen paksuhko jääkerros ja polanteisia portaita piirittivät nietokset.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Portaat on meidän hoidossa, mistä on saatu epävirallinen tilaus. Eri syistä kohde on kuitenkin jäänyt hoitamatta. Asia korjataan pikimmiten, toteaa katujen ja urheilutilojen osastopäällikköJoachim Stenman Alerte Oy.stä.

Pietarsaaren vt tekninen johtajaHarri Kotimäki kertoo, että käynnissä on parhaillaan uusien sopimusten tarkennukset Alertelta tilattavista palveluista tänä vuonna.

– Katusopimus onkin vielä auki. Siikaluodon alikulku on kohteena uusi ja portaiden osalta hoito pitää määritellä uudessa tilauksessa. Nyt on ripeästi tehtävä päätös siitä, pidetäänkö alikulun portaat talvella ylipäätään auki vai ei. Oma veikkaukseni on, että portaiden talvikunnossapidosta luovutaan vastuukysymyksen perusteella ja asiasta ilmoitetaan kyltillä paikan päällä. Emme pysty takaamaan, että portaat ovat joka kelillä turvallisia, Kotimäki huomauttaa.

Alikulusta pääsee portaita pitkin matkakeskukseen ja oikaisemaan asemarakennuksen pihan poikki keskustan suuntaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Siikaluodon historiallinen alikulku ajokaistoineen, kevyen liikenteen väylineen ja portaineen avattiin liikenteelle 30. lokakuuta 2020.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä