Paikallisuutiset

Alfen osti pietarsaarelaisen Elkamon osakekannan

Kansainvälinen Alfen tiedottaa tänään ostaneensa Elkamon koko osakekannan. Oy Elkamo Ab kehittää ja valmistaa sähkönjakelujärjestelmiä Pietarsaaressa. Elkamon uusi nimi tulee olemaan Alfen Elkamo ja nykyinen Elkamon johto jatkaa entisissä tehtävissään. Kaupan taloudellisia yksityiskohtia ei julkisteta.

Elkamo vahvistaa Alfenin vahvaa asemaa älykkäissä sähköverkkoratkaisuissa. Alfen aikoo käyttää Elkamoa myyntikanavana sähköautojen latauslaitteiden sekä energiavarastojen kasvavilla markkinoilla Pohjoismaissa.

Yrityskauppaan sisältyy kokonaisuudessaan Oy Elkamo Ab sekä tytäryhtiö Elsteel Oy. Elkamon toteutunut liikevaihto vuonna 2017 oli 12,5 M€ ja sillä on tällä hetkellä noin 70 työntekijää. Elkamo on perustettu v.1981 ja toimii aktiivisesti älykkäiden verkkoratkaisujen markkinoilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme tyytyväisiä Elkamon ja Elsteelin siirtymiseen Alfenin omistukseen, sillä se mahdollistaa Elkamon seuraavan kasvun ja kansainvälistymisen vaiheen. Elkamon ja Elsteelin osaaminen ja tuotteet luovat yhdessä Alfenin laajemman tuotevalikoiman ja resurssien kanssa vahvan pohjan Elkamon tulevaisuudelle pohjoismaisena toimijana, sanovat Elkamon ja Elsteelin omistajat Jouko Pihlajamaa, Pasi Pihlajamaa ja Maija Hietamäki.

Alfenilla on noin 80 vuoden tausta keskijännitetuotteiden valmistajana ja keskijännitemuuntamoissa yritys on markkinajohtaja Alankomaissa.

– Tämä hankinta on tärkeä askel liiketoimintamme kansainvälistymiselle, Elkamo on vahva yritys, jolla on pitkä historia älykkäiden verkkoratkaisujen parissa, ja yhtiö kasvaa nopeasti laajojen verkkoinvestointien johdosta. Lisäksi näemme suuret mahdollisuudet Elkamon paikallisen läsnäolon ja vahvojen asiakassuhteiden avulla vyöryttää Alfenin sähköautojen latauslaitteita sekä energiavarastojen ratkaisuja Pohjoismaisille markkinoille, aprikoi Marco Roeleveld Alfenin toimitusjohtaja.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä