Paikallisuutiset

Ajan sivu - PS 30 v sitten: Wapenin neitsytmatka on varmasti seikkailu!

Pietarsaaren Sanomat kirjoitti Jacobstads Wapenin lähestyvästä neitsytpurjehduksesta 25.3.1994. Kuva: Pirkko Högkulla

Kippari Allan Palmer toivoo kaunista säätä purjehduksen ajaksi.

Allan Palmer, ahvenanmaalaisen Albanuksen kippari, on ruorissa, kun Jacobstads Wapen seilaa neitsytpurjehdukselleen toukokuun 21. päivänä.

Purjehdus Pietarsaaresta Skellefteåån on seikkailu, jonka ajaksi Palmer toivoo kohtalaisen kaunista säätä.

– Toivottavasti sää ei ainakaan ole kovin sateinen ja tuulinen. Luonnonkangasta olevien purjeet kutistuvat ja kovettuvat kastuessaan. Niiden käsittely on tottumattomalle miehistölle vaikeaa, jos laiva samalla kallistelee tuulessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Palmer on itse purjehtinut Albanuksella jo viisi kautta ja Albanukselta on tulossa Wapenin neitsytmatkalle toinenkin miehistön jäsen, joka tuntee puisen purjealuksen käyttäytymisen ja oikut merituulissa.

Jacobstads Wapenin miehistöä kootaan parhaillaan. Georg Hannuksen mukaan valmiina on jo lista henkilöistä, jotka täyttävät merenkulkuhallituksen vaatimukset.

Vanhoilla purjealuksilla seilanneille merikarhuille työ Wapenilla olisi taatusti outoa. Purjehtiminen on vain osa työstä ja pääasiassa miehistö on palvelemassa matkustajia.

Miehistön tehtävät vaihtelevat matkan pituuden mukaan. Lyhyillä, muutaman tunnin risteilyillä, matkustajille esitellään purjeiden nostoa. Pitkillä risteilyillä he voivat myös osallistua miehistön opastuksella purjehtimiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren Sanomat julkaisee tällä palstalla siivuja vanhoista jutuistaan. Tämä on julkaistu 30 vuotta sitten, 25.3.1994.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä