Paikallisuutiset

Ajan sivu -palstalla: rockyhtye Toto Pietarsaaressa 10 vuotta sitten

”Tehdään tästä isoin musiikkitapahtuma ikinä!”

Rockyhtye Toto saapui Pietarsaareen ja lupasi räjäyttää koko kaupungin tajunnan showllaan.

Ajan sivu -palstalla PS muistelee menneitä. Rockyhtye Toto keikkaili Pietarsaaressa 10 vuotta sitten. (PS 5. heinäkuuta 2013)

Kruunupyy

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toton jäsenet saapuivat Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalle torstai-iltapäivänä. Sateisesta säästä huolimatta olivat miehet hyväntuulisia ja iloisia.

Suomeen saapuivat Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro, Joseph Williams, Simon Phillips sekä Nathan East.

Kitaristi ja laulaja Steve Lukather vinkkaa heti alkuun kiertueen toiseksi viimeisen keikan olevan aina paras.

– Kiertue on ollut tähänkin mennessä ihan mahtava.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Miehet lupaavat esittää perjantaina parhaan mahdollisen shown siitäkin huolimatta, että ovat pienessä kaupungissa.

– Emme ole ikinä esiintyneet niin, että koko kaupunki olisi saapunut paikalle, miehet vitsailevat.

Kun he kuulevat, ettei kaupungissa ole ikinä näin isoa konserttia järjestetty, lupaavat Toton muusikot tehdä perjantain konsertista kaupungin isoimman ja parhaimman musiikkitapahtuman.

– Me halutaan räjäyttää teidän tajunta!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pienellä paikkakunnalla soittamisen miehet uskovat olevan mielenkiintoista. He pohtivat, että pietarsaarelaisilla voi olla kovat odotukset bändiä kohtaan ja siksi he haluavat perjantaina näyttää parastaan.

He toteavat pitävänsä sitä edelleen mielenkiintoisena, kuinka heidän Hollywoodissa kirjoittamat laulunsa päätyvät paikkaan kuten Suomi – ja että joku sitä haluaa täällä kuunnella.

Jokainen show on erilainen keskenään. David Paich sanookin, ettei kyllästy keikkailuun edes pitkillä kiertueilla.

– Biisit muuttuvat ihan joka ilta. Se tästä keikkailusta tekeekin niin mielenkiintoista. Yleisön reaktio antaa meille niin paljon, ja vaikuttaa meidän esiintymiseen.

Bändin jäsenet ovat suurimmaksi osaksi tunteneet toisensa jo hyvin nuoresta asti ja kemia miesten välillä toimii kitkattomasti.

– Kun ollaan lavalla, niin tuntuu kuin oltaisiin vieläkin teinejä, hymyilee David Paich.

Miehet kertovat usein käyttäytyvänsäkin kuin olisivat vielä teinejä. Jekut yhtyeen jäsenten kesken ovat arkipäivää. Jotain on kuitenkin yhtyeen alkuajoista muuttunut.

Miehet tunnustavat esimerkiksi, että kiertue-elämä on nykyään paljon terveellisempää kuin silloin joskus 80-luvulla. Lisäksi ikä ja perhe-elämä ovat tuoneet mukanaan kokemusta ja viisautta, jota ei aikaisemmin ollut.

Muusikot ovat erittäin kiitollisia, kun heitä vieläkin pyydetään esiintymään ja yleisö haluaa tulla heitä katsomaan. Steve Lukather iloitsee hyvästä tunnelmasta konserteissa.

– On ollut innostavaa nähdä ihan nuortakin porukkaa meidän keikoilla. Monet vanhemmat ovat soittaneet meidän musiikkia lapsillensa ja ovat tuoneet uuden sukupolven meidän musiikin pariin. Se on aina mahtavaa.

Myöhemmin torstaina masterclass-tuntia pitävät David Paich ja Nathan East, joilla on takanaan pitkä ura studiomuusikkoina.

On kiva päästä jakamaan omia tietoja ja taitoja. Me ollaan jo niin vanhoja ja nähty paljon, kiva päästä opettamaan nuorille jotain siitä.

Musiikin tekemistä Toton jäsenet eivät aio ikinä lopettaa. Niin kauan kuin on yleisöä, niin kauan heille pitää esiintyä. Uusien biisien tekeminenkään ei ole täysin poissuljettu ajatus.

– Musiikki on meille kuin hengittäminen. Ei sitä noin vain lopeteta.

Lentokentältä yhteyeen matka jatkui bussilla kohti Pietarsaarta ja hotellia.

Anu Laurila

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä