Paikallisuutiset

Ajan sivu -palstalla: Kouluvuosi alkoi muutosten myllerryksessä 10 vuotta sitten

Koulumaailmassa kuhisee

Uusi lukuvuosi alkaa muutoksin niin lukiossa, Kielikylpykoulussa, Länsinummella kuin Ruusulehdossakin.

Ajan sivu -palstalla PS muistelee menneitä. Pietarsaaren koulumaailma oli suurten muutosten äärellä 10 vuotta sitten. (PS 11.8.2013)

Pietarsaari

Kouluvuoden alku on tänä vuonna monella tapaa poikkeuksellinen.

Kaupungin vanhin suomenkielinen koulurakennus tyhjenee, kun Kielikylpykoulu muuttaa home- ja ilmanvaihto-ongelmista kärsivästä Ristikarin kiinteistöstä Pursisalmelle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suurta historian havinaa on, kun suomenkielinen lukio muuttaa ruotsinkielisen lukion tiloihin Koulukadulle.

Kauan odotettu tapahtuu myös Ruusulehdossa, joka viimeisenä kaupungin kouluista saa esikoululaiset tiloihinsa uuden lisärakennuksen valmistuttua.

Myöskään Länsinummella koulun alku ei suju tavanomaisesti, sillä kouluvuosi alkaa nyt parakeissa, joihin tosin on totuteltu jo viime talvesta lähtien. Parakeissa koulua tullaan käymään koko nyt alkava lukuvuosi, kertoo koulutoimenjohtaja Juha Paasimäki. Alunperin suunnitelmissa oli, että parakeista voidaan luopua jo jouluun mennessä.

– Länsinummen saneeraus on saatu vauhtiin, ja ruokailu- ja aulatilat saadaan valmiiksi loppusyksyn aikana. Uuden aikataulun mukaan koulun koko remontti valmistuu 30.6.2014 mennessä, joten takaisin koulutiloihin palataan ensi syksynä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Paasimäen mukaan myös Ristikarin remontti pitäisi saada vauhtiin mahdollisimman nopeasti syksyn aikana. Kaupunki on anonut remonttiin rahaa valtiolta, mutta kovin korkealla valtionavustuslistalla kohde ei ole. Vaikka koulun korjaus saataisiin vauhtiin nopeastikin, ainakin seuraavat kolme vuotta Kielikylpykoulu viettänee Pursisalmen tiloissa.

– Sitäkin pitäisi miettiä, olisiko kokonaan uuden koulun rakentaminen kannattavampaa kuin vanhan korjaaminen. Ristikarilla täytyy tehdä niin suuri remontti, että voisi olla halvempaa rakentaa uusi koulu, Paasimäki pohtii.

Turbulenssi pietarsaarelaisessa koulumaailmassa jatkuu varmasti myös lukion osalta. Se on varmaa, että lukio tulee tämän vuoden olemaan gymnasiumin tiloissa. Mutta jatkosta ei vielä kukaan tiedä mitään.

Poikkeuksellisen jännittävä tuleva viikko on myös kaikille koulutiensä aloittaville ykkösluokaisille ja esikoululaisille. Koulutiensä aloittaa tänä syksynä 77 suomenkielistä ekaluokkalaista ja 94 esiopetukseen tulevaa lasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ekaluokkalaiset jakaantuvat kouluihin niin, että suurin ryhmä on Itälässä, 25 oppilasta. Länsinummella ekaluokkalaisia on 23, Ruusulehdossa 15 ja Kielikylpykoulussa 12.

Esikoululaisista Länsinummelle menee 27, Itälään 25, Kielikylpykouluun 24 ja Ruusulehtoon 18.

Tiina Manninen

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä