Paikallisuutiset

Ähtävän vesi keitettävä - likaista vettä pääsi talousvesiverkostoon

Kannussa vastalaskettua vettä Ähtävän Vesiosuuskunnan verkosta tiistaina illalla. Yksi vesiosuuskunnan raakakaivoista romahti ja likaista vettä levisi talousvesiverkostoon Kuva: Pirkko Högkulla

Juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi Ähtävän Vesisosuuskunnan alueella on keitettävä vähintään 5-10 minuuttia.

Yksi Ähtävän Vesiosuuskunnan raaka-kaivosta on romahtanut ja likaista vettä on levinnyt talousvesiverkostoon. Kallan Ympäristöterveys ilmoitti tiistaina illalla, että kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä vähintään 5 – 10 minuuttia. Keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Vesiyhtiö tulee aloittamaan talousveden klooraamisen ja vedessä tulee esiintymään kloorin hajua, sekä mahdollinen sivumaku. Kloori tappaa haitalliset mikrobit. Veden kloori ei aiheuta terveyshaittaa vaan turvaa talousveden mikrobiologisen laadun. Vedellä voi peseytyä normaalisti.

Astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on pesemisen jälkeen kuivattava huolellisesti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ähtävän Vesiosuuskunta toimittaa talousvettä Ala-Ähtävälle, Ylä-Ähtävälle, Bäckbyhyn ja Lappforsiin Pedersöressä sekä muutamaan talouteen Evijärvellä.

Ähtävän vesiyhtiön tiedon mukaan asukkaat seuraavissa kylissä Vitsjö, Kiisk, ”Laami” (Lamasjön/Lamabacka), Hjulfors ja Kattilakoski eivät saa talousvettä romahtaneesta kaivosta, vaan he saavat talousvedensä kokonaisuudessaan toisesta raakavesikaivosta. Näiden tietojen perusteella keittokehotus ei koske Vitsjön, Kiiskin, ”Laamin”, Hjulforsin ja Kattilakosken talouksia.

Ympäristöterveys on ottanut vesinäytteitä keskiviikkona viidestä eri paikasta. Ensimmäiset testitulokset valmistuvat torstaina 19.10. ja niiden tuloksista tiedotetaan erikseen.

//Juttua on päivitetty 18.10. klo 14, ja siihen on lisätty tieto veden kloorauksesta sekä niistä alueista, joita veden keittokehotus ei koske.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä