Ajankohtaista

1,8 miljoonaa suomalaista saa veronpalautuksia torstaina – Verohallinto kehottaa varomaan huijausyrityksiä

Verohallinnon tiedotteen mukaan 1,8 miljoonalle suomalaiselle on luvassa veronpalautuksia torstaina 3. elokuuta. Veronpalauksia maksetaan tuona päivänä yhteensä 843 miljoonaa euroa.

Veronpalautuksia maksetaan kuukausittain heinäkuusta joulukuuhun. Seuraavan kerran elokuun jälkeen palautuksia maksetaan maanantaina 4. syyskuuta.

Verohallinnon ylitarkastaja Juha Villman muistuttaa, etteivät veronpalautukset välttämättä näy pankkitilillä heti aamulla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jos veronpalautus ei näy tilillä heti aamulla, tilin saldo kannattaa tarkistaa uudestaan iltapäivän puolella. Jos rahat eivät sittenkään näy tilillä, veronpalautusten maksupäivä on voinut siirtyä. Oman tilanteen voi käydä tarkistamassa OmaVerosta, kertoo Villman.

Jos veronpalautuksen saajan tilinumero ei ole Verohallinnon tiedossa, palautus lähetetään postitse maksuosoituksena, jonka voi lunastaa Nordeasta.

Elokuussa on lisäksi jäännös- sekä kiinteistöveron maksujen eräpäivät. Jäännösveron eräpäivä on 1. elokuuta noin 289 000 asiakkaalla. Jäännösveroa on maksettavana yhteensä 397 miljoonaa euroa.

Kiinteistöveron eräpäivä taas on 7. elokuuta. Noin 1,9 miljoonalla asiakkaalla on maksettavana yhteensä 397 miljoonaa euroa. Villman muistuttaa, että kiinteistövero pitää muistaa maksaa itse.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jos asiakkaalla on nyt elokuussa sekä veronpalautuspäivä että kiinteistöveron eräpäivä, on hyvä huomata, että kiinteistöveroa ei kuitata automaattisesti maksetuksi veronpalautuksista.

Verohallinto kehottaa varomaan veronpalautusaikana tyypillisesti esiintyviä huijausyrityksiä, joilla yritetään kalastella ihmisten pankkitunnuksia. Veronpalautuksista ei koskaan ilmoiteta tekstiviestillä tai sähköpostilla, vaan ainoastaan OmaVerossa tai postitse.

− Ei siis kannata klikkailla tekstiviesteissä tai sähköpostissa tulevia linkkejä − ne eivät ole Verohallinnolta, Villman sanoo.

− OmaVeroon kannattaa mennä vero.fi-etusivun kautta tai kirjoittamalla selaimen osoiteriville palvelun osoite vero.fi/omavero. Googlen hakutulossivun kautta ei kannata lähteä klikkailemaan, sillä internetissä on myös OmaVeroa muistuttavia huijaussivustoja. Asiakkaan pitää olla tarkkana, mihin pankkitunnuksiaan syöttää.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä