tiistai 6.12.2022 | 23:23
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reino Herlevi kommentoi ullavalaisten irtiottoja Kokkolasta – "Keskustelu osakuntaliitoksesta ei ole fiksua"

Ti 26.6.2018 klo 14:28

Emilia Kallioinen

Kuntien väliset osaliitokset ovat nousseet ajankohtaisiksi, kun Ullavanjärveä ympäröivät ullavalaiset kylät ovat nostaneet esille osakuntaliitoskeskustelun. Osaliitoksen myötä osa Ullavasta voisi erota Kokkolasta ja liittyä Kaustiseen tai Toholampiin. Kyläkokouksessa valittu ryhmä on kesäkuussa käynyt keskustelua asiasta Kokkolan, Kaustisen ja Toholammin päättäjien kanssa.

Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reino Herlevi ymmärtää ullavalaisten huolen Rahkosen koulun menettämisestä. Koulu ei ole pelkkä koulu kyläläisille, vaan myös monen palvelun toimipiste. Herlevi ei kuitenkaan koe, että tässä tilanteessa fiksuin liike on aloittaa keskustelua osakuntaliitoksesta. Ullavan molempien koulujen, Veikko Vionojan koulun sekä Rahkosen koulun, tilanteet arvioidaan kaupungin vuoden 2021 talousarvion yhteydessä syksyllä 2020. Aikaa tähän on vielä pari vuotta.

– Näkisin, että nyt kannattaisi käyttää paukkuja asian ratkaisemiseen järkevällä tavalla, eikä osakuntaliitoksella, toteaa Herlevi, joka pohtii tehdäänkö nyt osaliitoskortin vilauttamiselle enemmän hallaa kuin hyötyä tässä vaiheessa.

– Valtuusto on määrittänyt rajat, ja tuntuu, että niitä on nyt lähdetty kiristämään puheella kunnan osien siirtämisestä.

Herlevi ehdottaa keskustelut käytäväksi mieluummin viranhaltijoiden ja sivistyskeskuksen kanssa, sillä ratkaisu voisi löytyä paremmin sieltä.

#