sunnuntai 28.11.2021 | 21:55
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Arja Nevanperä liittyy Santrojen ketjuun

Useissa ylivieskalaisissa yhdistyksissä toimiva Arja Nevanperä valittiin Savisillan Santraksi

Ti 29.5.2018 klo 09:12 | päivitetty ke 13:58

Emmi Tilvis

Ylivieska

Ylivieskan Lions Clubin Savisillan osasto on nimennyt Savisillan Santran vuodesta 1995 lähtien. Ylivieskalainen Arja Nevanperä on ollut läsnä monissa Santran kukitustilaisuuksissa, muttei osannut aavistaa, että kunnia osuisi vielä hänenkin kohdalleen.

– En olisi ikinä osannut ajatella, että liityn tähän Santrojen ketjuun. Olo on onnellinen ja kiitollinen, Nevanperä sanoo.

Arja Nevanperä on toiminut ja toimii laajasti järjestökentällä. Erityisen lähellä hänen sydäntään on paikallishistoria ja kulttuuri. Hän toimii Pietari Päivärinta -seuran puheenjohtajana.

Nevanperälle työ yhdistyksissä on ollut hyvin antoisaa. Hän kertoo saaneensa sellaisia kokemuksia, jotka muuten olisivat jääneet kokematta. Hänen mukaansa yleishyödyllisissä yhdistyksissä tuttavapiiri karttuu.

– Järjestöissä ihmiset tekevät työtä tärkeinä pitämiensä asioiden puolesta, mikä yhdistää.

Arja Nevanperä kertoo, että hänet kasvatettiin siihen, että se mihin ryhtyy, tulee hoitaa kunnolla. Tämä asenne on näkyy Nevanperän tekemisessä. Arja Nevanperä kertoo, että hänen olemuksestaan paistaa yhdistyksen tunnollinen sihteeri. Sen lisäksi Arja Nevanperän silmissä välkehtii hymy ja hiljainen huumori.

– Minulla on lahja nähdä tilanteissa huumoria ja iloa.

Ylivieskassa Nevanperä muistetaan pitkästä urastaan kaupunginkirjastossa. Nevanperä kertoo, että on pystynyt hyödyntämään kokemustaan kirjastotyöstä järjestöissä ja toisin päin. Erityisesti Pietari Päivärinta -seuralla on ollut tiiviit yhteydet kirjastoon koko seuran yli 40-vuotisen historian ajan. Vuonna 1977 silloinen kirjastotoimenjohtaja oli mukana seuran perustamisessa.

Arja Nevanperän mukaan Pietari Päivärinta edesauttoi sitä, että Ylivieskaan perustettiin kansakoulu ja kirjasto.

– Nykyään Pietari Päivärinta näyttäytyy kuvissa harmaapartaisena vanhana miehenä, mutta omana aikanaan hän oli varsin edistyksellinen ja kannatti esimerkiksi tyttöjen oikeutta opiskella niin kansakoulussa kuin yliopistotasolla, Nevanperä kertoo.

Savisillan Santraksivalitaan on ylivieskalainen nainen, joka vaalii ja edistää ylivieskalaista ja suomalaista perinnettä ja toimintaa kulttuurin, talouselämän, yhteiskunnan tai sivistyksen alalla. Vuosien saatossa Santroja on valittu eri aloilta. Lions Club Ylivieska/Savisillan presidentti Aura Hasanen kertoo, että tänä vuonna kaikki Savisillan Santran valitsemiskriteerit täyttyivät.

Arja Nevanperä on Savisillan Santra 2018

Syntyi 21.5.1954 Ylivieskassa.

Vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Oulun Heinäpäässä.

Opiskeli Tampereen yliopistossa suomen kieltä ja kirjallisuutta.

Sai kirjastonhoitajan pätevyyden vuonna 1979.

Toimii Pietari Päivärinta -seuran puheenjohtajana.

Toimii mm. Suomi-Venäjä -seurassa ja Ylivieskan Kotiseutuyhdistyksessä.

Harrastaa kirjallisuutta ja lukemista.

#