maanantai 3.10.2022 | 13:51
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Helikopteri avusti Salamajärven kansallispuiston maastopalon sammutuksessa – katso video

To 24.5.2018 klo 15:43 | päivitetty to 21:21

Hanna Rautio

Torstaina ennen puoltapäivää syttynyt maastopalo Perhossa on saatu iltapäivällä hallintaan ja jälkivartioinnin hoitaa Metsähallitus.

Palopaikka sijaitsee Salamajärven kansallispuiston alueella metsäsaarekkeessa Salminevan laidalla. Ympäröivä suo on niin märkä ettei ole vaaraa palon leviämisestä muualle.

Metsähallituksen luontopalveluiden suunnittelija Reijo Hokkanen kertoo, että palava saareke on kooltaan noin 16 hehtaaria, josta noin puolet on palanut.

Palon syttymissyystä ei ole tietoa.

– Tuli etenee rauhallisesti ja koska leviämisvaaraa ei ole, niin ei haittaa, vaikka suojelualueen metsää palaa. Tulipalon jälkeen metsä saa uudistua luonnollisesti.

Hokkasen mukaan kyseinen palopaikka on syrjäinen osa kansallispuistoa, eikä siellä ole retkeilyreittejä tai mitään rakennettuja levähdyspaikkoja kuten laavuja.

– Itse olen jälkivartioinnissa iltaan saakka ja yöksi tulee lisää väkeä. Seisomme täällä saarekkeessa tulen vieressä.

Hokkanen kertoo, että kangasmetsäiseen saarekkeeseen piti kävellä suon yli. Pelastuslaitos oli sammutustehtävissä telamönkijällä. Sammutustöissä oli myös Puolustusvoimien helikopteri.

Videolla helikopteri hakee sammutusvettä lammesta Perhossa.

Video, Jouni Nikula.

//uutista korjattu klo 18.59 24.5. 2018, Sammutustehtävissä torstaina oli kuitenkin Puolustusvoimien helikopteri, Rajavartiolaitoksen kopteri avusti turvealueiden sammutustöissä keskiviikkona. Aimmin päivitetty: maastopalo ei ole vielä sammunut, mutta on hallinnassa//

Aiheesta lisää:

Perhon maastopalo Salamajärven tuntumassa on saatu hallintaan, ei vielä kokonaan sammutettua

Lue myös:

Kaustisen turvepalon sammutustyöt jatkuvat perjantaiaamuun – varusmiehet apuna

Muonituskärry ensi kertaa tositoimissa palopaikalla Kaustisella – ruokaa tarjoillaan sammutustyötä tekeville vuoroissa

Harvinaisen raju paloaalto koettelee Keski-Pohjanmaan turvetuotantoalueita: apuun pyydettiin Rajavartiolaitos, kymmenittäin varusmiehiä ja paikallisia maanviljelijöitä

Turvepalon sammutustyöt jatkuvat Kaustisella – tältä Lähdenevalla näytti yöllä

#