maanantai 3.10.2022 | 15:02
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Perhon maastopalo Salamajärven tuntumassa on saatu hallintaan, mutta ei vielä kokonaan sammutettua

To 24.5.2018 klo 11:03 | päivitetty to 19:03

Katariina Poranen, Hanna Rautio

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos sai torstaina aamupäivällä hälytyksen suuresta maastopalosta Perhossa.

Palopaikka sijaitsee Salamajärven lähistöllä.

Sammutustyöt kestivät iltapäivään saakka ja apuna oli myös Puolustusvoimien helikopteri.

– Pelastuslaitoksen yksiköt ja helikopteri on nyt poistunut alueelta ja jälkivartiointi on Metsähallituksen vastuulla, kertoo Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Jaakko Pukkinen puoli neljän aikaan torstai-iltapäivänä.

Palopaikka sijaitsee kansallispuiston alueella metsäsaarekkeessa Salminevan laidalla. Ympäröivä suo on niin märkä ettei ole vaaraa palon leviämisestä muualle.

Metsähallituksen luontopalveluiden suunnittelija Reijo Hokkanen kertoo, että palava saareke on kooltaan noin 16 hehtaaria, josta noin puolet on palanut. Hokkasen mukaan suojeltu metsä saa palaa rauhassa, ja se saa uudistua luonnollisesti palon jälkeen.

Hokkasen mukaan kyseinen palopaikka on syrjäinen osa kansallispuistoa, eikä siellä ole retkeilyreittejä tai mitään rakennettuja levähdyspaikkoja kuten laavuja.

Palon syttymissyystä ei ole tietoa.

//uutista korjattu klo 19.03 24.5.2018 torstaina sammutustöissä avusti Puolustusvoimien, ei Rajavartiolaitoksen helikopteri. Aiemmin täydennetty Metsähallitukselta saaduilla tiedoilla. Aiemmin korjattu: pelastuslaitos poistunut paikalta, mutta palo edelleen käynnissä.//

Aiheesta lisää:

Helikopteri avusti Salamajärven maastopalon sammutuksessa – katso video

Lue myös:

Kaustisen turvepalon sammutustyöt jatkuvat perjantaiaamuun – varusmiehet apuna

Muonituskärry ensi kertaa tositoimissa palopaikalla Kaustisella – ruokaa tarjoillaan sammutustyötä tekeville vuoroissa

Harvinaisen raju paloaalto koettelee Keski-Pohjanmaan turvetuotantoalueita: apuun pyydettiin Rajavartiolaitos, kymmenittäin varusmiehiä ja paikallisia maanviljelijöitä

Turvepalon sammutustyöt jatkuvat Kaustisella – tältä Lähdenevalla näytti yöllä

#