tiistai 12.11.2019 | 16:27
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Hyvinvointimessuilla Kokkolassa esillä laaja skaala alan toimijoita

Su 20.5.2018 klo 09:30

Hanna Rautio

KOKKOLA (KP)

Kokkolan Kampushallissa järjestetään tänään sunnuntaina yleisölle avoin hyvinvoinnin ja kauneuden messupäivä. I like Me -messut kokoaa yhteen sisäisen ja ulkoisen hyvinvoinnin.

Messujen idea kehittyi viime vuonna, kun tapahtuman järjestäjät Karita Hartikainen ja Eva-Lena Huhtala järjestivät lyhyellä varoitusajalla hyvinvointipäivän entisessä Anttilan kiinteistössä.

– Silloin lähdimme kokeilemaan, miten ihmiset lähtevät liikkeelle tällaiseen. Päivä onnistui kivasti ja väkeä kävi yli odotusten, Hartikainen kertoo.

Huhtalan mukaan messujen tarkoituksena on tuoda ihmisten tietoisuuteen erilaisia hyvinvoinnin muotoja sekä nostaa esiin paikallisia hyvinvointipalveluyrittäjiä.

– Jokainen voi löytää messuilta omanlaisensa ja itseään kiinnostavan hyvinvointiasian, erilaisia hemmottelu- ja energiahoitoja työkseen tekevä Huhtala täydentää.

– Nyt on hyvä tilaisuus tulla kokeilemaan erilaisia hoitoja ja ohjattuja tunteja, kun paikalla muitakin ihmisiä. Itselle uusi ja jännä juttu on tarot- ja enkelikorteista tulkitseminen, tyyli- ja pukeutumisneuvojana toimiva Hartikainen lisää.

Molemmat naiset ovat mukana myös Hope ry:n hyväntekeväisyystoiminnasta, josta kumpusi ajatus maksuttomasta tapahtumasta.

– Päätimme, että emme hae pääsylipuilla taloudellista tuottoa. Näille messuille on ihan jokaisen mahdollisuus osallistua.

Vuosi sitten tapahtumassa oli mukana muutama näytteilleasettaja ja esiintyjä, mutta tänä vuonna messuilla on näytteilleasettajia 50 ympäri Suomea ja Pohjanmaata.

Esillä on muun muassa kosmetiikkaa, käsityönä tehtyjä koruja, paikallista hunajaa, energiakiviä ja -kristalleja sekä erilaisia hyvinvointipalveluja perinteisestä fysiotepiasta kansanparannukseen.

Hartikainen kannustaa esimerkiksi erilaisista urheiluvammoista tai lihasjumeista kärsiviä, etenkin miehiä, pistäytymään, sillä nyt on mahdollisuus tutustua moniin eri hoitomuotoihin.

Kampushallin luokkatiloissa on erilaisia työpajoja, joista tatamisaliin rakentuu LiikeVoiman pop up -sali, jossa järjestetään esimerkiksi Yin joogaa, mindfulness- ja pilatesflo-tunnit sekä ravintoluento.

Huhtala puolestaan vetää kaksi rumpurentoutusta, joissa rummun kumahtelu saa kehon nesteet värähtelemään ja näin kehon rentoutumaan.

Päivän aikana yleisölle on tarjolla paljon kuultavaa, luentoja sekä paneelikeskustelu aiheesta ”Kuinka parantaa hyvää oloa”.

Yhtenä tapahtuman esiintyjänä nähdään Maaretta Tukiainen. Hänet tunnetaan muun muassa Hyvän Mielen Vuosi ja Hyvän Mielen Taidot -kirjojen tekijänä. Tukiainen pitää ”Siivoa mielesi ja luo itsellesi Hyvän mielen vuosi!” -osallistavan luennon, jossa kuullaan esimerkiksi tosielämän tarinoita, tietoiskuja positiivisen psykologian tutkimustuloksista.

– Päivän teemana on tunteet, joka huipentuu Maarettan juontamaan paneelikeskusteluun, Hartikainen sanoo.

Panelisteina ovat kokkolalainen fysio- ja OMT-terapeutti Juhani Taivela, Cambridge Ohjelman toimitusjohtaja Annika Rak, muutosvalmentaja Leena Vainio sekä mentaalivalmentaja ja Seksuaalisuuden monet kasvot -podcastin juontaja Jouni Ranta.

#