perjantai 19.8.2022 | 05:48
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Petri Jylhä palaa maakuntatyöstä Kaseen

Pe 18.5.2018 klo 12:20

Petri Jylhä palaa Kaustisen seutukunnan kehittämisjohtajan tehtävään. Jylhä on toiminut noin kaksi vuotta Keski-Pohjanmaan maakuntauudistuksen esivalmisteluvaiheen eri tehtävissä, viimeksi maakuntauudistuksen vt. muutosjohtajana sekä aluekehitys- ja kasvupalveluiden toimialan muutosjohtajana.

– Olen ollut toteuttamassa Keski-Pohjanmaan maakuntauudistusta toukokuusta 2016 lähtien, jolloin pidettiin ensimmäinen maakunnan kuntajohtajien, maakuntaliiton ja sotejohdon tapaaminen. Sen jälkeen olen ollut koko ajan mukana uudistuksen ydinjoukossa suunnittelemassa ja ohjaamassa valmistelutyötä. Nyt maakuntauudistus on siirtymässä väliaikaishallinnon vaiheeseen uusien vetureiden voimin. Tässä vaiheessa on hyvä palata seudun kehittämistyöhön ja rakentaa yhteistyötä tulevan maakunnan kanssa yhdessä kuntien kanssa, Jylhä sanoo.

Seutukunnan toimintamallia ja tehtäväkenttää arvioidaan vuoden 2018 aikana.

Seutukunnan toiminta on vapaaehtoista kuntien sopimuksellista yhteistoimintaa, jonka tehtävinä ovat alueen ja sen elinkeinojen kehittäminen, yrityspalvelut, kuntien yhteistoiminnan edistäminen ja seudun edunvalvonta.

Maakuntauudistus ei voimaan tullessaan rajoita kuntien keskinäistä yhteistoimintaa, vaan kunnat päättävät yhteistoiminnan piiriin kuuluvista asioistaan jatkossakin itsenäisesti. Maakuntauudistuksen myötä kuntien elinvoiman kehittämistehtävä korostuu, kun muita tehtäviä siirtyy maakunnalle.

Kaustisen seutukunta -organisaatio on toiminut vuodesta 1995 alkaen samalla hallintomallilla. Vuoden 2018 aikana hallintomallia ja tehtäväkenttää arvioidaan uudelleen ottaen huomioon maakuntauudistuksen tuomat mahdollisuudet muun muassa kasvupalvelujen tuottamisessa.

#