perjantai 19.8.2022 | 05:10
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Euroopan mestari kävi katsastamassa Veteli Pesiksen B-poikien päivän kunnon

La 12.5.2018 klo 07:00

Veteli Pesiksen B-poikien toinen kotiottelu pelattiin Halsuan Käpylän kentällä perjantai-iltana. Vieraaksi oli saatu kaukaa itärajan tuntumasta Joensuun Maila. Edelliseen peliin verrattuna Veteli oli tehnyt pari muutosta kokoonpanoon, eli Antton Peltomäki ja Perttu Ruuska olivat kokoonpanosta pois ja tilalle olivat tulleet Miika Kanala ja Santeri Rehula. Santeri on tullut Lahdesta opiskelemaan Vimpelin lukion pesäpallolinjalle ja on nyt ensimmäistä vuotta pohjalaisjoukkueiden kokoonpanossa.

Keli oli mitä mainioin mutta ainakaan ensimmäisellä jaksolla siitä ei ollut kummallekaan joukkueelle apua. Joensuu sai luotua ensimmäisessä jaksossa kolme kolmostilannetta ja Veteli kuusi kolmostilannetta. Sen verran paremmin Vetelin lyönnit osuivat mailaan että jakso päättyi 2–0 lukemiin. Molemmista Vetelin kotiutuksista vastasi Elmeri Anttila. Juoksujen tuojina olivat Aleksi Lahti ja Mikko Vihriälä.

Toisen jakson alku ei paljon Vetelin pojille luvannut. Omalla sisävuorolla kävi viisi miestä mailan varressa kun taululla komeili jo kolme paloa. Joensuu käytti Vetelin huonoa aloitusta hyväksi ja meni omalla vuorollaan 2–0 johtoon. Veteli ei saanut vielä toisessakaan vuorossa mitään aikaiseksi ja taas viiden pelaajan jälkeen taululla oli kolme ristiä. Kolmannessa vuoroparissa sisuuntunut Veteli pelasi pitkään ja hartaasti takoen monipuolisilla lyönneillä peräti kuusi juoksua. Tämän jälkeen alkoi Joensuu olemaan, painitermiä käyttäen, sillassa. Viimeisessä vuoroparissa Veteli teki vielä yhden lisäjuoksun ja Joensuu pientä kiriä yrittäen kaksi juoksua. Toisen jakso päättyi 7–4 Vetelin voittoon ja ottelun viimeisen palon teki Perttu Olli, jonka myös painin EM-mestari Petra Olli iloisena totesi noin 150 katsojan kanssa.

Veteli Pesiksen tasaisesta joukkueesta palkittiin ykköpalkinnolla ensimmäisen jakson ratkaissut Elmeri Anttila ja toisella palkinnolla hienosti siepparin tontilla pelannut Joni Takala. Joensuun palkitut olivat kaksi juoksua lyönyt Kasperi Hämäläinen ja kaksi juoksua tuonut Samuel Tirkkonen. Palkinnot pojille ojensi Petra Olli.

#