perjantai 19.8.2022 | 04:25
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Realiteetit tulivat oppilasmäärässä vastaan - Vetelin lukion tarina päättyy tämän kevään ylioppilasjuhlaan

Ti 8.5.2018 klo 16:05

Sanni Aho

– En minä tänne tullessani ajatellut, että jossain vaiheessa näin käy. Eihän se mukavaa ole ollut, sanoo Vetelin lukion viimeiseksi rehtoriksi jäävä Tero Lahtinen.

Lukion tarina päättyy tähän kevääseen ja kunnanvaltuusto päätti sulkea ovet, kun vuoden 2016 yhteishaku ei tuonut lukioon ainuttakaan oppilasta.

Vetelin lukio perustettiin vuonna 1956 ensimmäisenä Perhonjokilaaksoon. Sittemmin perustettiin lukio Perhoon ja musiikkilukio Kaustiselle, jonka aloittama yleislinja vuonna 2014 oli niitti jo aikaisemmin pienentyneen oppilasmäärän kanssa painivalle lukiolle.

Tero Lahtinen on lukion seitsemäs rehtori. Hänen aloittaessaan vuonna 2011 oppilaita oli lukiossa 80 ja koulu oli kaksisarjainen. Ikäluokkien pieneneminen näkyi jo silloin.

– Aika pian tehtiin päätös siirtyä yksisarjaiseen opetukseen, muistelee Lahtinen.

Vetelin lukiolle koottua näyttelyä saapuivat katsomaan koulun entiset opettajat ja oppilaat. Muistelutilaisuus haluttiin pitää erillään kevään ylioppilasjuhlasta, jolloin viimeiset 26 oppilasta saa lakkinsa. Koulun loppuminen on haikeaa, mutta oppilasmäärän realiteetit olivat Lahtiselle selviä.

– En voi lopettamista mukavana päätöksenä pitää, mutta oikeana.

Tero Lahtinen jatkaa Vetelin perusopetuksen rehtorina, sillä nykyinen rehtori Matti Vatka jää tämän kevään jälkeen eläkkeelle. Lukiolta vapautuneet tilat jäävät perusopetuksen käyttöön.

Kevään ylioppilasjuhlassa 2.6. julkaistaan Vetelin lukion vuosista 2007-2018 kertova historiikki. Teos on jatkoa koulun 50-vuotisjuhlassa julkaistulle historiikille ja sen on toimittanut Vuokko Lahti.

#